Wednesday, August 18

Indahnya Islam

Gambar kandid ini dirakamkan semalam, di Masjid As Salam, Taman Medan. Nyata DS Najib amat 'sempoi' mendengar tazkirah selepas solat maghrib. Beliau kemudiannya menunaikan fardhu Isyak dan solat tarawikh bersama kariah setempat.

Kesudian DS Najib untuk 'walkabout' di masjid ini dan berjamaah bersama rakyat jelata adalah perkara menarik untuk diperhatikan.

Lebih menarik apabila tazkirah di sampaikan oleh imam masjid As Salam. Umum tahu Pas kuasai masjid di Selangor sekarang.

Sebenarnya DS Najib sedia bertemu dengan sesiapa saja walau dimana sahaja. Bertemu di masjid dan dihidangkan dengan tazkirah orang Pas seperti yang berlaku malam tadi adalah keterbukaan PM.

Indahnya jika Umno + Pas boleh bersatu demi kepentingan umat Islam. Buangkan lah ego wahai semua pimpinan Islam dinegara ini. Berbincang lah untuk matlamat politik yang tuntas.

11 comments:

azlishukri said...

tahniah DS Najib

Anonymous said...

Setuju...mungkin PAS boleh diberi mandat dlm isu keagamaan, sosial budaya, penyatuan umat islam terutama kaum melayu, yg berpendidikan tinggi boleh diletakan dlm hal ekonomi.

myMan said...

nik ajis boleh ker duduk dengar tazkira imam dr umno?

Mr. K said...

Nik Aziz siap kepanasan sambil jerit celako celako celako

Anonymous said...

nik aziz mana nak dngr ceramah org umno sebab umno kafir,dia hanya boleh dengar ceramah nga ko meng dan gobala saja sebab depa ni boleh hafal dan terjemah ayat Quran lebih baik dari dia.

ini lah orang tua dalam sejarah pemimpin pas yg paling sesat dan telah menyesatkan ratus ribu melayu islam yg bodo dlm pas.

BERSERBAN BERJUBAH JANGGUT SEJEMPUT KUNUN MENTADBIR NEGERI TADAHAN WAHYU YG TERBAIK,PADA HAL KELANTAN LAH NEGERI YG TERBANYAK UJUD SARANG MAKSIAT PELACURAN, SAMPAI SANGGUP BERTUDUNG KEPALA DGN BERBAJU KURUNG UTK CARI PELANGGAN. MAMPUIH NIK AZIZ TAK PECAYA. TARAF ULAMAK DIA SEKADAR UTK MEMAKI MELAYU DAN PEMIMPIN UMNO SAJA.

INILAH PEMIMPIN TUA PAS YANG PALING BIOL BONGOK DLM SEJARAH POLITIK PAS.ADA KA ANWAR KAKI JUBOQ DIA KATA SAMA TARAF MACAM NABI. INI DAH CUKUP MEMBUKTIKAN KEBONGOKAN NIK AZIZ.BILA NAK MAMPUS ORG TUA NI PUN TAK TAU.

MAAF SAJA NAK LEPAS GERAM, SEBAB DAH BANYAK DAH SI BIOL TUA NI MEROSAKAN RAKYAT. DULU AKU PUN TERIKUT SAMPAI TERPANGKAH PKR DLM PRU 12.

Anonymous said...

Nik Aziz boleh duduk dgr tazkiroh imam DAP jer. kalau UMNO kasik, mesti dia cakap tu tak betul ni tak betul last2 kapir la dia labelkan.hehehe

Anonymous said...

Ustaz2 Pas nak dgr ceramah umno kt masjid....terang2 depa kata itu ustaz kafir..... ish2 dunia nak kiamat dahhhhhhh

Anonymous said...

Melayu kuat Islam kuat. Melayu maju Islam maju. Melayu makmur Islam makmur. Melayu bersatu Islam bertambah padu

Anonymous said...

Bersainglah secara sihat Demi Rakyat.. Bukan sebab nak fameskan parti sendiri.. sama2 islam what?

Anonymous said...

nik ajis mana boleh gitu.sebab dia rasa dia tahu segala gala nye...

KAPAKTAJAM said...

Kapak juga ucapkan tanhniah pada DS Najib. Memang inilah haras Kapak agar semua Melayu bersatu dalam satu wadah. Bila dah bersatu dan berbaik sangka barulah boleh pimpin negara. Didalam memimpin Negara bersama-sama itu nanti baru lah dibuka ruang untuk memperbaiki segala dasar2 Negara dan Pareti yang agak pincang dan diganti dgn Undang2 Islam yang berlandaskan AlQuran dan Hadith. Bukankah ini caranya yang molek. Bukan nak kata Islam ikut cara UMNO atua PAS TETAPI Islam Syumul ikut AlQuran & Sunnah Nabi.

Semua itu boleh terjadi dan dapat dilakukan bila dua parti Melayu ini dapat duduk bersama dan menjadi kepimpinan Negeri mahupun Negara. Ini lah masyarakt Melayu Islam di seluruh Malaysia kehendaki.

So, mulai sekarang, ayuh berlapang dada dan buka ruang yang tertutup dgn pra syarat selamam ini dgn ruang yg selualuasnya untuk berdiskusi dan hati yang terbuka.

Ingat kesinambungan Pemerintahan Islam Melayu ini adalah terletak ditangan2 ANDA disamping ingat janji Allah, jika Umatku Asyik bertelagah dan bercakaran akan dtg satu bangsa lain yg akan menghancurkan ANDA dan menggantikan pemerintahan ANDA. Apa akan jadi jika yg datang itu, kafir harbi laknattullah....

Fikir2kan lah wahaibangsaku Islam & Melayu ini sebelum terlambat dgn noktah kehidupan.