Thursday, March 5

Proton tak selesa - Eleh Khalid

Khalid Ibrahim sebut dalam perjumpaannya bersama bloggers bahawa dia adalah MB yang lebih bagus dari MB sebelumnya (Khir Toyo). D Kadir Jasin dalam The Scribe ambil secara verbertim cakap Khalid nerd.

Khalid tahu harinya sebagai MB Selangor sedang dibilang oleh rakyat. Dia kena panggil Bloggers untuk dapatkan simpati.

Yer mungkin Khalid lebih ' bagus ' dari KT kerana :

1. Khalid pejuang gambar bogel. Malah dia mempertahan si bogel Elli itu. Khalid tak seperti MB kedah Azizan yang tidak sanggup bersubahat dengan dosa Arumugam Bukit Selambau yang bersekedudukan dengan wanita sehingga melahirkan anak.

Ya, Khalid memang 'lebih baik' sebab dia rela bersekongkol, bersubahat dengan Elli malah sedia untuk berlaga bahu dengan 'breast' Elli. Sekurang-kurangnya Khalid buktikan kejantanannya. Bukan seperti boss nya yang tak berapa nak minat perempuan.

2. Dasar Khalid adalah pro cina dan india. Dia pertahankan ladang Babi moden. Walaupun dia tahu orang Melayu akan marah. Peduli apa dia dengan dengan orang Melayu. Yang penting bagi dia sokongan orang cina dan india itu lebih utama dan harus dipertahankan.

3. Khalid berterus terang menyatakan dia tak suka proton, sebab proton kurang selesa. Tahniah Khalid. Takziah proton. Takziah pekerja Proton yang berpuloh ribu. Takziah orang Melayu yang pakai proton. Aper kelasnya pakai proton wahai orang Melayu ! Ya, kereta tak selesa. Kereta selesa LEXUS untuk pemimpin macam Khalid. Faham Melayu ! LEXUS Oh LEXUS.

4. Semua orang tahu Khalid tak sebulu lagi dengan Hassan Ali lagi. Khalid rasa PAS dah mula main belakang dalam isu gambar bogel Elli. Khalid dapat menghidu PAS sedang mengatur taktik meletakkan Hassan Ali sebagai penggantinya.

5. Nyawa Khalid sebagai MB dihujung tanduk. Khir sebagai MB term nya habis, bukan sekerat jalan. Khalid akan dihadapkan ke Mahkamah. Penjara beberapa tahun akan menunggu Khalid atas kesalahan rasuah dan salah guna kuasa.

6. Akhirnya Khalid akan dikenang dalam sejarah sebagai MB Selangor yang tersungkur kerana Lembu dan Lexus. Terbuang kerana penyapu itu lebih bagus dari terlucut jawatan kerana rasuah Lembu dan Lexus.

Eleh Khalid.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

kluangman said...

Khalid cuba juga ikut jejak Nizar, tapi kena belajar lagi - jadi boneka dan lembu cucuk idung - dua dua ciri tu Nizar dah ada dan Khalid sedang menghampirinya (kurang satu hun)