Thursday, April 2

Bukit Gantang - Alahai Nizar

Nizar nafi dia boneka DAP ? Betul lah tu. Kita kena dengar cakap pemimpin yang Siddiq, Fatonah, Tabligh, Amanah ni. Nizar memang orang baik. Itu sebabnya DAP sokong dia jadi MB.

Dalam PRU 12, PAS menang kerusi minoriti namun DAP sudi sokong Nizar. Nizar memamg orang baik, itu sebabnya YB Nga dan Ngeh sayang kat Nizar. YB Nga dan Ngeh tatang Nizar bagai minyak yang penuh.

Sepanjang 11 bulan berkuasa juga YB Nga dan Ngeh sangat gembira kerana Nizar mengamalkan peribahasa Melayu - orang berbudi kita berbahasa. Dengan budi baik Nizar ni YB Nga dan Ngeh telah berjaya melaksanakan agenda DAP dalam pentadbiran kerajaan negeri.

Apa agenda DAP? Agenda mereka cuma satu iaitu Malaysian Malaysia. Itu disebut dalam website DAP. Bacalah website mereka.

Orang sekarang tak kisah Malaysian Malaysia? Ya gitu lah gamaknya. Orang sekarang nak yang bersih. Melayu ke, Cina ke, India ke - kita tak kisah.

Betul ke kita tak kisah orang cina jadi PM, jadi 'Raja', jadi 'Sultan', jadi 'Agong'. Betul ke kita tak kisah jadi macam Singapura, macam Gaza? Tepuk lah dada tanya selera. Pisau, sudu dan garpu dihadapan kita.

No comments: