Monday, May 11

BOS Hindraf nak balik

BOS Hindraf P Waythamoorthy yang lari tinggal di London Nov 2007 kata hari ini dia nak pulang ke Malaysia ekoran pembebasan rakan2nya dari ISA.

Satu lagi episod yang tak mudah untuk diselesaikan oleh Hisamuddin menteri KDN. Untuk rekod, sepanjang di luar negara Moorthy telah memburukkan negara semaksimanya.

Dia adalah penderhaka dan pengkhianat negara malaysia. Adalahkah pengkhianat dibenar lepas bebas atau sebaliknya.

Kalau pulak dia ditangkap, nantinya Hindraf akan buat demonstrasi. Hindraf lebih kuat dari MIC kata setengah-setengah pihak.

Persoalannya adalah adakah penjenayah seperti ini akan terlepas dari tindakan undang-undang. Kalau begitu apa erti kedaulatan undang-undang kalau menteri KDN sendiri takut nak laksanakan undang-undang.

Menteri KDN harus tidak takut dengan bayang-bayang sendiri dalam melaksanakan undang-undang. Ada undang-undang kita takut nak laksanakan, maka seadanya orang akan permainkan kerajaan kita.

Atau mungkin ada political solution yang akan menguntungkan BN dan rakyat. Tapi TAKUT nak laksanakan undang-undang bukanlah political solution yang kita impikan.

4 comments:

dino_yp@yahoo.com said...

Jangan bagi muka dengan pariah nih! Kasi tendang dia kat selat melaka, bagi lauk kat ikan parang!

masco said...

TANGKAP...TANGKAP...TANGKAP....

Jeffry said...

SALAM ZIARAH BRO
KLU BENAR DIA NK BALIK, KDN PATUT BUAT PERSEDIAAN CEKUP DIA SB MASIH ADA WARAN TANGKAP. JGN BG MUKA KT DIA NI! SUMBAT TERUS JGN BAGI AMPUN!!

Anonymous said...

indiamalaysia banyak disajikan cerita2 tamil yg ganas dan lagak rambo dan gangster kebanyakannya dari astro . masing2 dah naik tocang .mana2 aje yg mula ,hero tamil ini la .sekarang ni tenguk muka dia org pun dah menyampah . lebih2 sangat . kita ni diam aje bukannya apa .. tak suka gaduh . tapi jgn la melampau sangat .buruk nanti.........