Thursday, May 7

Dun Perak - BRUTLE LADY DI TAHAN

Setakat ini kira-kira 10 orang penyokong pembangkang termasuk termasuk ketua wanita pkr yang sangat brutle Zuraidah sudah ditahan kerana cuba masuk ke bangunan SUK Ipoh.

Zuraidah adalah ketua wanita "yang lebih jantan dari jantan" kata seorang sahabat dalam pkr. Dia terkenal dengan kelantangan menentang apa sahaja termasuk mengingkari arahan pasukan keselamatan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

Anonymous said...

Sekejap lagi DUN Perak akan dirasmikan Tuanku Sultan Perak. Berikut adalah ramalan yang dijangkakan berlaku di sidang Dun pagi ini:
1. Tuanku Sultan Perak akan membacakan titah ucapan perasmian yang disediakan oleh barisan penasihat baginda yang bijaksana seperti biasa. Adun pembangkang perlulah bersedia menerima titah ucapan yang akan menempelak 'penderhaka yang suka membuat kekacauan' di negeri ini.

2. MB Dr. Zambry akan membentangkan usul memecat Sivakumar dan digantikan Speaker yang baru.

3. Speaker Sivakumar akan menolak usul tersebut. Apa yang jelas, kuasa Speaker melebihi kuasa MB dan sesiapa sahaja yang berada di Dun. Sivakumar akan terus kekal menjadi Speaker sehinggalah pilihanraya yang akan datang. Sidang tamat.


4. Dun bersurai.

5. Demonstrasi tidak akan berlaku di Perak kerana kecekapan polis mengawal keadaan seperti mana kecekapan pihak polis membenteras Mat Rempit dan kejadian ragut yang semakin berkurangan akhir-akhir ini.