Wednesday, June 17

Diktator Nik Aziz halau Nasaruddin

Datuk Nik Aziz yang membantah habis bincang perpaduan dengan UMNO hari ini meminta Timbalan Presiden PAS Ust Nasharudin Mat Isa keluar PAS dan masuk UMNO.

Tahniah kepada Mursidul Am Pas itu kerana menjadi DIKTATOR yang bertopengkan Islam. Diktator ada dimana-mana. Dalam komunis, dalam socialis, dalam demokrasi dan dalam Islam.

Muawiyah dan Kamal Atartuk adalah contoh pemimpin Islam tetapi berwajah diktator. Sejarah rupanya melahirkan juga seorang diktator dalam Pas.

Bagai musang berbulu ayam, Nik Aziz terus bikin ribut dalam Pas. Dia tidak langsung menghormati Hj Hadi sebagai orang nombor 1 parti.

Nasaruddin adalah pemimpin kanan Pas yang dipilih secara demokratik dalam Pas dalam pemilihan yang lalu. Dek kerana Ust Nasa menang dengan Husam anak didik Nik Aziz beliau terus di cop mempunyai haluan yang berbeza.

Yang tidak demokratik adalah Nik Aziz kerana jawatannya sebagai Mursidul Am Pas adalah jawatan lantikan. Rupanya dalam dunia ini ada juga orang yang dilantik mahu menjadi DIKTATOR.

Malangnya Pas yang terus dirundung dengan pelbagai kemelut dalaman yang dicetuskan oleh kumpulan Erdogan, penasihat utama Nik Aziz.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

Mohd Sufian said...

ape kes pulak ni?

shonzu said...

Baru la hari ini kita nampak rupa sebenar seorang tok guru yang disanjung2 oleh penyokong PAS. Ketika orang lain mahukan perpaduan sesama Melayu dan sesama Islam, N.Ajis pula asyik dengan menyatakan itu lontaran / idea / pendapat peribadi.

Jika benar itu lontaran peribadi, tak mungkin Presiden dan Timb. Presiden boleh sependapat mengenai kerajaan perpaduan ni. Apakah seperti yang dikatakan oleh N.Ajis yang mereka berdua dan penyokong kerajaan perpaduan ini 'boneka UMNO'??

N.Ajis harus bermuhasabah diri, jangan kerana dendam lama bersama UMNO di bawa sampai ke mati. Mungkin juga ada 'suara-suara' belakang N.Ajis yang bencikan perpaduan sesama Islam, tetapi lebih suka perpaduan bersama musuh Islam.

Dan hari ini juga bersaksilah kita yang kata2 N.Ajis sudah menjadi seorang DIKTATOR. Subhanallah...

kwnlama said...

bro patut bantu umno kedah terutama dlm menjayakan hasrat melahirkan bloggers di kalangan umno kedah.

bulazbujamil said...

salam,

nmpkny bleh pggil malaysia book of record ni, mna nk cri diktator yg ala2 'maksum' he2..