Saturday, June 20

Warkah Khas Rakyat Untuk Anwar

Jangan ada double standard undang-undang di negara kita ini. Rukun negara ada menyebut "kedaulatan undang-undang".

Namun ada kalanya pemimpin samada pemimpin kerajaan atau pembangkang selalunya dimanja-manjakan, diberikan layanan istimewa oleh badan eksekutif atau badan kehakiman. Manakala untuk rakyat marhaen didera didalam lokap tiada kasihan.

Kami mahukan keadilan dilaksanakan terhadap mana-mana pemimpin termasuk pemimpin no wahid pembangkang Anwar Ibrahim. Beliau harus dilayan secara saksama sebagai warga malaysia dan tidak ada layanan VVIP istimewa harus diberikan kepada OKT seperti beliau dalam kes liwatnya yang akan didengar oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Kedaulatan undang-undang itu bukan momokan politik tetapi suatu yang harus dimartabatkan oleh Badan Legislatif, Eksekutif dan Kehakiman. Laksanakanlah yang terbaik untuk warga Malaysia yang memberikan kepercayaan kepada kalian untuk memikul beban amanah rakyat.

2 comments:

kluangman said...

Menolak ke mahkamah secara besungguh sungguh dengan alasan konspirasi dan hukuman akan dijatuhkan kepadanya bererti OKT (Orang Kena Tuduh)sudahpun mengaku salah seperti tuduhan dan sudahpun mengetahui hukuman yang bakal dikenakan kepadanya - pilihan yang ada ialah 'membuat tuduhan' mahkamah tidak adil, konspirasi, niat jahat, campurtangan...bla bla bla

Jika Anwar mendakwa konpirasi akan berulang ke atasnya itu juga ingatan bahawa lari ke kedutaan Turki atau lari keluar negara juga satu kemungkinan yang akan berulang.

Anwar - tolong jangan buat lawak, tak kelakar pun.

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Letak Si Anwar kat simpang renggam je.Dekat ckit dgn abg angkat dia iaitu LKY.