Friday, July 17

Drama Dap-mula kecoh

Ucapan takziah yang ikhlas dari saya kepada keluarga mendiang Teo Beng Hock, pegawai khas Exco Dap yang ditemui meninggal dunia di Bangunan Massalam, Shah Alam.

Kematian Teo adalah tragedi yang kalau tidak di urus dengan cara yang terbaik akan mengundang rasa gusar yang amat sangat rakyat kepada pemerintah.

Pagi ini sudah mula Dap yang menjadi dalang kes ini mengumpulkan penyokongnya di tempat kejadian.

Kira-kira 500 penyokong Dap pagi ini berada dekat Plaza Masalam, pejabat SPRM Selangor tuntut siasat kes pembantu Exco mati. Anwar juga hadir mengambil kesempatan.

Untuk menjaga keselamatan awam Polis telah bertindak suraikan mereka selepas DS Anwar berucap. Seramai 6 orang termasuk 3 wakil rakyat pembangkang ditahan engkar arahan.

Kita sarankan, patuhilah undang-undang. Pasukan keselamatan gunalah undang-undang dan budi bicara agar rakyat terus menikmati keamanan dan keselamatan yang kaya di bumi Malaysia ini.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Bayan said...

Kepada mereka2 yg ditahan bolehlah dhantar ke universiti kemunting.Kerajaan mesti tegas menanangi anasir2 yg memganggu ketenteraman awam.Barulah negara aman dan ekonomi negara stabil.Lihat negara jiran kita singapore,mereka tegas dari segi undang2.Ekonominya berkembang negara aman.Rakyat mereka berlumba2 mencari /mengejar kemajuan.tetapi dnegara kita berlainan pula.putik2perkauman dah terang lagi nyata.Berhati2lah pemerintah.Bagi saya pemerintah mesti tegas dan gunakan undang2yg ada utk menjaga ketenteraman awam.Maju bangsa maju negara.

kluangman said...

Malaysia kena belajar dari Iran sebagai contoh bagaimana memastikan tunjuk2 perasaan sebegini tidak terlampau mewarnai Malaysia hingga ke tahap kurang ajar dan undang2 tidak dipatuhi dan menyusahkan publik.

Jika dibiarkan, ia kelak menjadi budaya dan dipergunakan minoriti untuk mengganggu majoriti.

dah la anua politik makin panas skrg ni.. said...

anu kalu chngpeng yg mati dia siap kapan dan baca talkin lg.. kau nk jd pm aku takut jd ghandi nanti. apa2pun ko mesti tompang semangkuk punya.. mesti ko akn lebih2 punya.. aku syor sprm pindah tempat rendah la.. bila iman xde.. tmpat tingi2, mcm2 blh jd..sori....dah la anua politik makin panas skrg ni..lg ko buat cam ni lg ramai doa ko msk sg buluh