Friday, October 2

Nizar kini ; Surat Terbuka Rakyat Shah Alam Kepada FATHER Khalid, MP Pas Shah Alam

Surat 1

Pening la aku baca huraian kau!Berbelit-belit..sampai terbelit otak aku. Pada pendapat aku, kau tak boleh compare dgn cara pemerintahan Rasulullah (SAW) dgn pemerintahan PR!

Pemerintahan Rasulullah (SAW)adalah berteraskan Tauhid & sahabat-sahabat baginda berteraskan Al Quran & Al Hadis.

Pemerintahan PR pula bagaimana?DAP adalah Sosialist. TGNA juga pernah kata Sosialist adalah adik beradik dgn Communist.

PKR juga adalah gabungan Sosialist & Nasionalist (UMNO Reject).

PAS setahu aku sebelum March 2008 adalah berteraskan perjuangan Islam/Hudud/Al Quran/Al Hadis. Tetapi selepas March 2008, semua di tolak tepi asalkan UMNO di jahanamkan.
Walaupun UMNO itu adalah Nasionalist, tetapi pada aku, perjuangan UMNO juga berlandaskan Islam.


So, kalau kau kata ada usaha untuk terus melagakan PAS Selangor dengan PR Selangor, pada aku ianya adalah drp kelompok dari dlm yg menentang Islam itu sendiri. Cuba tengok DAP. Apa yg mereka tak pernah kata tentang Islam. TGNA membela puak-puak ini dgn berkata DAP tidak faham Islam maka ianya tak mengapa.

Contoh DAP satu lagi membenarkan arak di jual di 7E. Tapi kelompok-kelompok buta hati drp melayu PR kata ini adalah hasil peninggalan UMNO dulu. Jawab atau bangkang lebih senang drp melaksanakan.

Satu lagi, cuba ambik contoh PKR, memberi hak samarata terutama dlm bab beragama. 1 Masjid, 1 Gereja & 1 Kuil. Apakah Islam itu sama dgn agama lain? So jgn kau bandingkan PR dgn cara pemerintahan Rasulullah (SAW).

Allah bukan utk Kristian & sepatutnya kau menentang usaha-usaha penggunaan nama Allah kepada kristian. Tetapi lain pulak jadi bila kau kata boleh & kau membenarkan apa yg kau kata dgn mengambil ayat Al Quran tanpa tafsiran (atau di potong-potong) yang betul. Cuba kau tanya org-org Kristian. Adakah mereka percaya Allah itu Tuhan? Atau Allah itu Jesus? Atau Jesus itu Allah? Atau Allah itu satu?

Aku tak nak ulas pasal Kuil. Yang terakhir, adakah jika terdapat kumpulan di dalam PAS yg mahu membawa keluar PAS drp PR atas sebab sebab Melayu & Islam, adakah mereka tidak wala' walaupun mereka merupakan pemimpin? Kalau DAP memang sengaja mencemar Islam & mencari pasal dgn Melayu, apa kau akan buat? Adakah kau akan wala' pada pemimpin? atau kau melalak kata semua ini adalah mainan media massa atau mungkin UMNO yg sengaja nak melaga-lagakan pimpinan PAS & PR? Atau UMNO itu racist?

Adakah idea kerajaan perpaduan itu dtgnya drp UMNO? Ataupun yg menentang idea kerajaan perpaduan itu dtgnya drp golongan erdogan? Wala' membabi buta juga boleh menjatuhkan sesebuah kerajaan. Ingat! setiap 5 tahun kita ada pilihanraya umum & setiap 5 tahun rakyat akan keluar mengundi. Kuasa yg ada adalah di tangan Rakyat.

UMNO dah rasa kejatuhan & mereka sedang bangkit. Tapi PAS baru 2 tahun, dan sekarang hampir hancur kerana DAP & PKR.

Fikirkan lah..

Surat 2

Kepada Orang lama PAS Kg Jawa, kalau saudara Mujahid salah seorang dari fraksi UMNO dalam PAS, maknanya YB Khalid, Husam Musa, Kamaruddin Jaafar, Dr. Hatta etc adalah proxy Anwar dlm PAS.

Jangan main tuduh-tuduh. Apa faedah pulak UMNO nak ada proxy dlm PAS? Dah terang-terang YB Khalid ni dah terbelit. Mcmana nak berstrategi kalau PAS nak hudud tapi DAP menentang?

Dlm PKR pun ada yg menentang...tu yg kena reject drp UMNO tu Zahid Ibrahim..apakah Orang lama PAS Kg Jawa rasa Zahid Ibrahim tu nak berkawan dgn PAS? Sekarang ni PAS kena balik kepada prinsip perjuangan. Go or no go..Kalau nak belakangkan prinsip, lebih baik pakat dgn UMNO je..dah tentu UMNO semua dlm tu Islam.

PAS dah banyak terpesong drp perjuangannya. Saya takut puak erdogan dlm PAS ni akan menghancurkan PAS.

Kesian.

2 comments:

Jeffry said...

SLM BRO..MARBELESSSS!!!..EXCELLENTEE!!! ..KEMUNGKINAN BESAR PAS HANGUS TERBAKAR DI BAGAN PINANG!!! HUHUHU

YANG GAMBI said...

Salam, puak-puak PAS khawarij menjadi lebih munafik bila disogokkan jawatan dan kuasa oleh DAP....