Thursday, October 29

Pas Pusat - No EGM, only Seminar

LEPAS 4 jam, Mesyuarat Khas JK Pusat PAS mlm ni putuskan tak ada EGM tapi buat satu seminar politik di Markas PAS Taman Melewar pada 7 November ini.

Mesyuarat khas yang hangat itu membincangkan dengan panjang lebar cadangan EGM yang di usulkan oleh Nik Aziz. Cadangan itu di tolak dan digantikan dengan perbincangan lebih ilmiah dalam seminar politik tersebut.

Presiden Hj Hadi dijangka akan menyampaikan ucapan utama dalam seminar itu.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Anonymous said...

Dah agak dah ! PAS memang macam tu. Sebenarnya bagi pandangan saya, dia cuma nak sebok-sebok cari publisiti murahan. Makna sebenar EGM dan perlaksanaanya pun belum tentu faham walaupun kemelut PAS berlaku dah banyak kali sejak 50 tahun dulu. Bila MCA buat EGM, Nik Aziz pun nak ikut. Dalam erti kata lain Nik Aziz nak rakyat Malaysia dan pengundi senantiasa ingat PAS. Tak apa, ada juga parti Melayu alternatif yang masih memperjuangkan bangsa dan agama. Tapi janganlah pesongkan pemikiran rakyat teruk sekali.

Hati Karma

Anak Lenggong said...

KAH KAH KAH....SAPERTI DIJANGKAKAN MAJLIS INI MERUPAKAN LAKONAN DARIPADA PAK LOBAI BERJANGGUT JEE..MAJLIS INI DIADAKAN HANYA UNTUK MENGABUI MATA PENYOKONG SERTA MERAIH SIMPATI ORANG RAMAI DISEBABKAN PAK LOBAI NI DAH TAU BAHAWA SOKONGAN ORANG RAMAI TERHADAP PAS DAH MULA TERHAKIS...

KESIAN NYA PENYOKONG DAN BLOGGERS UPAHAN PAS..TERTIPU DENGAN LAKONAN SANDIWARA PAK LOBAI BERJANGGUT SEJEMPUT NI..TENGOKLAH APA KOMEN HADI "Ditanya mengenai tulisan Nik Aziz dalam laman blognya yang memberi gambaran adanya beberapa pemimpin utama parti itu yang pro-kerajaan perpaduan dengan UMNO , Hadi berkata, Musyridul Am PAs itu telah mengatakan segala tuduhan itu adalah tidak benar.

“Tuduhan itu tidak benar. Beliau sudah jelaskan,” jawabnya ringkas" KEPADA ORANG MELAYU DAN PENYOKONG PAS ...BERFIKIR LAH SECARA RASIONAL DENGAN APA YANG TELAH TERJADI SEJAK KEBELAKANGNA INI TERHADAP PENTADBIRAN PAS..TERLALU BANYAK PENCANGGAHANNYA DAN ADAKAH PEMIMPIN SEBEGINI YANG PERLU KITA PILIH..

TETAPI APABILA SESUATU KEADAAN ITU TERJADI PIHAK MELAYU PAS TIDAK MAU MEMPERCAYAINYA WALAUPUN MEREKA BULAT-BULAT TERTIPU..MEREKA BERANGGAPAN SEMUA INI ADALAH FITNAH DAN SENGAJA DIADAKAN OLEH PUAK UMNO DAN MEDIA PERDANA..PADA MEREKA SEMUA PERBUATAN PAK LOBAI NI SEMUANYA BETUL DAN PENDAPAT MEREKA TAK BOLEH DISANGGAH...SO ADA OTAK FIKIR SENDIRI LAH..HAKIKAT SEBENARNYA...

ELOK JUGA PAS MENGADAKAN SEMINAR UNTUK PEMIMPIN DAN PENYOKONG NYA SUPAYA MEREKA DAPAT DITARBIAH MENGIKUT LUNAS-LUNAS YANG BETUL SEWAKTU MEMBERIKAN CERAMAH DAN BERKEMPEN DIPILIHANRAYA...JANGAN HANYA TAU MENABUR FITNAH DAN BERKELAKUAN SEPERTI MANUSIA TIDAK BERTEMADUN..SEPATUTNYA DALAM MENCARI KESALAHAN ORANG LAIN PAK LOBAI NI KENA JUGAK NENGOK KEDALAM DIRI SENDIRI MENGENAI APA YANG DILAKUKAN ITU BETUL ATAUPUN TAK..SESEKALI KENA LIHAT KEDALAM DIRI SENDIRI..NANTI KAIN DIPAKAI TERBURAI PULAK..