Thursday, November 5

Hassan Ali kena pancung minggu depan ?

Update : Seorang Adun BN Selangor mengesahkan berita ini, ini dibincangkan dalam hal-hal lain mesyuarat ADUN BN Selangor malam tadi. Mereka belum buat keputusan samada hendak menyokong usul Adun Dap ini atau sebaliknya. Menurut sumber lain, perundingan Adun BN dengan beberapa pihak tertentu dalam Pas sedang berlangsung. Tidak dapat dipastikan isu-isu yang dibincangkan.


Pakatan Rusuhan (PR) Selangor semakin rancak berpecah. Ini semua gara-gara semut yang sudah berebut gula. Ada semut yang tak dapat gula. Ada juga semut yang terlalu banyak makan gula.

Dahulu sebelum dapat kuasa, semut tak bergaduh sebab gula di kawal oleh orang lain. Sekarang bila mereka dapat kawal gula, mereka gaduh pulak sesama mereka.

Selain laman blog GAP, saya juga dibisikkan oleh seorang sahabat Adun Pkr Selangor. Dia tengah pening sebab PR tengah bertegang urat sesama sendiri. Dia sebut akan berlaku beberapa perkara besar dalam sidang Dun Selangor minggu depan ni.

YB ini tunjuk kan sms yang dia terima dari seorang YB Dap. YB Dap ni minta tolong untuk usul dia telanjangkan Exco Hassan Ali di sidang dewan kali ini di sokong. " Kita nak ajar ini Hassan Ali", nyata sms itu lagi.

Apa lah sangat yer kesalahan Hassan Ali, sampai nak ditelanjangkan oleh Dap kali ini. YB Dap kata banyak, Hassan Ali ini memang pelantak seorang, semua nak dibolotnya seorang. Tak pasti pulak apa yang dilantaknya Hassan ini.

Dah set nampaknya YB Dap ini nak serang habis-habisan Hassan Ali kali ini. Dengarnya Ronnie dan Terresa dah bagi green light untuk agenda balun Pas kali ini di sidang Dun. Bagi mereka Hassan kena letak jawatan kerana menjadi duri dalam daging PR di Selangor.

2 comments:

wan said...

jangan ada yang kempunan tak dapat perintah selangar, sudahlah. kah kah kah kah kah kah

orangkampung said...

we have the number...tunggulah Pakatan Rusuhan retak sampai terbelah....belah belah belah padan muka Pakatan Rogol bontot ni..keh keh keh