Tuesday, April 20

Geli

Gelinya. Rakyat sangat geli bila Presiden Pas bela Zaid Ibrahim. Begitu rendahnya nilai politik yer. Kerana politik sanggup nak putar belitkan fakta. Sanggup nak tipu rakyat hidup-hidup. Yang bela Presiden pulak tu. Geli.

Soal Zaid ni kaki tonggang adalah fakta. Zaid pun tak pernah nafi. Dia kata yang dia bukan malaikat. Betul lah tu. Seorang sahabat kami ada beritahu kat rumah Zaid ini bukan sebotol, malah berpuluh-puluh botol minuman keras tau. Zaid pernah panggil berkali-kali sahabat ini masa dia jadi menteri dulu.

Kita minta Hj Hadi pergi lah rumah Zaid di Tropicana, tengok sendiri kat bar di rumah Zaid tu. Kalau tak tahu rumah Zaid tak aper, tanya kat Setiausaha Agong Pkr yang baru, khabarnya dia pernah pergi jugak rumah Zaid.

Seorang kawan yang biasa lepak dengan Zaid di sebuah kelab pulak tersenggih sendiri bila kami tunjukkan kenyataan Hj Hadi kat akhbar Sinar itu. Dia kata, tak kan lah naïve sangat Hj Hadi ini.

Kawan ini beritahu, 'at least' hubungi lah editor harakah yang banyak bantai Zaid dulu. Harakah lah yang menjadi petualang pukul Zaid sampai nak mampus. Isu apa yang Harakah tak bantai Zaid ? Isu artikel 11, isu lina joy, isu wain - semua harakah bantai rapat. Itu lidah Pas sendiri. Tak kan Presiden Pas tak percaya lidah sendiri.

Kredibiliti Hj Hadi sangat tercalar dengan pembelaan nya terhadap Zaid. Amat sia-sia sahaja lah kerja dakwah Pas selama ini kalau kaki ..... pun dia nak bela. Sekadar menegakkan benang basah.

4 comments:

Anak Lenggong said...

Kesian pulak bila lihatkan pemimpin PAS dan penyokong mereka bermati-matian dok membela siZaid..nuar brahi dok sengeh je sebab barua dan balaci dia dan memainkan peranan mereka...ni lah buktinya sikap hipokrit pak lobai yang berjubah dan berjanggut sejemput yang konon nya berjuang untuk islam..pieeeraahhhh.

Lepas ni kita tunggu pulak fatwa terbaharu daripada tok ajis...kena buat solat hajat untuk memenangkan Zaid pulak kut...hidup laa penyokong PAS dengan terus ditipu dan dipergunakan oleh pemimpin kalian.

Si ayam sabung baru PAS tu MAMPUSS pokok sena tak nak bersuara kee..ngape tak suruh je Zaid tu mengundur diri setelah moral sebenarnya didedahkan..di Permatang Pasir dulu ko suruh calon Bn Rohaizat tu tarik diri..sekarang ni ko dok diam pulak..taring sudah ilang ke..ataupun nuar belum bagi arahan lagik..

aswancc said...

.
Ahli UMNO merasa kecewa dan sedih sekali,
kerana UMNO gagal mewakili Barisan Nasional.....
Oleh itu agaknya siapa yang akan menang besar di HULU SELANGOR ?
[1] http://www.facebook.com/album.php?aid=20589&id=1788786723
[2] http://sites.google.com/site/n25kajang/1
.

Warisan said...

Apa yang dikatakan oleh Presiden liPAS tu mengesahkan "PASberg" dan "Take Beer" yang dilaungkan oleh liPAS.

Unit Media Wangsa Maju said...

Salam Perjuangan,

Kami dari Unit Media Wangsa Maju ingin mengucapkan syabas buat anda kerana pengendalian blog anda yang begitu menarik dan artikel2 yang tangkas dan berani.

Kami ingin menjemput anda mengunjungi blog kami di www.mediawangsamaju.blogspot.com dan berikan komen2 yg bernas di setiap artikel yang kami kemaskini.

Kami juga mengalu2kan penyertaan anda sebagai salah seorang follower di blog kami.

Kami telah link blog anda dalam senarai blog pilihan di blog kami.

Di harap kita dapat bekerjasama dengan lebih baik di masa akan datang.

Sekian.

AMAT
Crew Unit Media Wangsa Maju