Saturday, April 24

Sang Derhaka


HULU SELANGOR 23 April - Murysidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dilihat mempertikaikan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah supaya tidak menggunakan masjid untuk berkempen apabila menyatakan perbuatan berkenaan tidak salah.

"Siapa ajar tidak boleh cakap politik dalam masjid. Ini ajaran karut yang ditinggalkan Inggeris dan digunakan oleh Muslim.

"Sungguh dukacita, inilah politik, ini kerja saki baki ajaran penjajah Barat yang mengasingkan agama dan politik," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

http://www.utusan.com.my/utusan/

Komen warisan :

Ini bukan lah pertama kali seorang menteri besar PAS menderhaka kepada Raja-raja Melayu. Nizar pernah sembah derhaka kepada Sultan Perak. Nizar pernah mempermainkan Raja Muda Perak di Dewan Undangan Negeri.

Kali ini sembah derhaka pula di persembahkan oleh wali selipar nik aziz.

Nik Aziz ingkar serius mempertikaikan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah supaya tidak menggunakan masjid sebagai pentas politik

Ia satu penghinaan kepada Sultan Selangor. Ini mengguris hati rakyat Selangor. Ini menguris hati pengundi Hulu Selangor.

Apabila sang derhaka sudah mabuk kuasa, maka dia akan melakukan apa sahaja. Dia akan menjual agama. Dia akan menjual bangsa. Dia akan menjual negara. Hingga kalimah Allah pun mahu di jualnya.

2 comments:

Anonymous said...

dia anggap dia lebih mulia dr suma org kat Malaysia nie.....sanjung la lg...sanjung....bila Melayu nak maju...

Anonymous said...

sang derhaka ni smua org luar selangor. macam masa kat ipoh halang kete rombongan RAJA, org luar perak. kali ni org buat lagi, derhaka hina sultan selangor. DAYUS ANAK SELANGOR MEMBIARKAN PENDERHAKAAN INI TANPA HUKUMAN. DAULAT TUANKU. DAULAT TUANKU. DAULAT TUANKU.