Monday, May 10

Mandi Junub

Dah mandi junub ? Kenapa tak mandi junub lepas di liwat ? Sah ke solat tanpa mandi junub lepas di liwat?

Hebat juga pengetahuan agama islam ustaz karpal singh, sehingga dia boleh buat ijtihad hukum mandi junub yang baru. Kes liwat Anwar Ibrahim jadi gawat dengan temberang demi temberang Karpal Singh yang cuba mensensasikan " case of the year " ini.

Dengan kitab mana atau ulamak mana ustaz karpal singh ini belajar agama islam sampai dia boleh " korek " mendalam mengenai jenis-jenis mandi dalam Islam. Mungkin dia belajar dari ulamak selipar nik aziz, atau mungkin dia belajar dari ulamak liberal Zaid Ibrahim.

Atau mungkin Karpal terjumpa ayat Al Quran yang baru atau Hadis Sahih yang baru yang memungkin dia buat berijtihad mangsa liwat kena juga mandi junub macam peliwat ? Kalau dia terjumpa ayat baru Al Quran atau Hadis baru itu, kita nak dengar sangat bunyi ayat itu.

Atau mungkin Karpal singh sebenar nya telah membawa ajaran sesat baru dalam Islam mengenai hal ehwal munakahat. Ajaran yang ingin menyamakan jimak dengan liwat ! Ini dua perkara yang bebeza wahai Karpal.

Jimak termasuk terkeluar air mani secara sengaja atau tidak sengaja memang wajib mandi junub. Jimak adalah perbuatan memasukkan kemaluan lelaki kedalam kemaluan wanita. Tempat dimasukkan adalah kemaluan wanita.

Manakala perbuatan memasukan kemaluan lelaki kedalam bontot lelaki atau dubur lelaki itu bukan berjimak tetapi meliwat wahai Karpal. Hukum jimak dan hukum liwat ini berbeza sama sekali. Begitu juga mangsa jimak dan mangsa liwat juga berbeza.

Saiful adalah mangsa Liwat Anwar Ibrahim yang tepatnya. Mangsa liwat wajib mandi junub adalah ajaran baru yang terpesung dalam kaedah fekah munakahat Islam. Ia adalah ajaran sesat.

8 comments:

jiwakita said...

salam....

mangsa liwat taklah mandi wajip,mandi junub atau mandi
hadas besar....kecuali dua-duanya
sampai klimak terpancur air..itupun
untuk mensucikan diri mengikut sebab
musabab yg sepatutnya...

Anonymous said...

Sebenornya, liwat, yang lelaki takde syoknye macam pompuan syok. Bila pompuan syok, dia pun keluar mani. Haa.. pompuan yang keluar mani tu kena mandi junub. Lelaki yang keluar mani masa bersama degan pompuan tu kena mandi junub.

Dalam cerita Anwar liwat Saiful dan dia keluar mani, Anwar wajib bandi junub. Saiful tak wajub.

Itu fasal, zaman Nbi Lutt, bila kaumnya berliwat sesama mereka, tiada hukum. Depa main bantai jeeeerrr... Tapi Allah menghukum kaum Nabi Lutt dengan hukuman lain dari yang lain.

Karpal Sing niii... kerja dia loya politik. Benda yang tidak2, sengaja dia sebut untuk dapat perhatian dan pablisiti. Kerja sebagai MP, dia cakap dalam Parlimen saja. Kerja di kawasan dia tak buat puuuunnn... Macam kes kampong Buah Pala di Penang, mana dia ambil tahu puuunnn...

Anonymous said...

Karpal singh dah tak tau apa nak tanya. soalan itu mungkin mat spin anuar yang suruh tanya. nak cuba perangkat saiful pasal agama pulak. pembicaraan ini tentang saiful kena liwat apa kena mengena dengan mandi junub. ikut suka saifullah dia nak mandi junub ke tak.persoalannya jubur saiful tu kena liwat macam kena rogol juga. dia tak redha diperlakukan begitu.

Anonymous said...

Soalan 'dah mandi junub ke' Karpal Singh ini memang bunuh al-juburi sebenarnya.
Dah terang lagi bersuluh memang jelas kes liwat berlaku.
Lepas ni Tok Guru N.ajis dan Anwar boleh belajar dari Karpal Singh macamana nak jadi 'good muslim'
Soalan bangang dan bodoh ni menjerat aljuburi.
Ahaks 200x

Anonymous said...

Macam anon 10/5 jm 9.45pm kata tu, rakyat dah boleh jadi Hakim daaahhh..

Bila 'Banggali janggut tak berlebai' tanya Saiful fasal hukum, dah sah lah Anwar meliwat Saiful. Sebab, 'banggali janggut tak berlebai' dah pasti jubur Saiful dijook dengan barang berjelly. Itu fasal air mani Anwar (mengikut DNA) terlekat dalam jubur Saiful.

Hakim tak payah tunggu banyak2 soal daaahhhh... hukum jeeerr.. habis cerita.

Dari segi sumpah, Saiful dah lakukan. Anwar takut. Ini 'banggali janggut tak berlebai' tuuu.. tak mau ambil kira kaaa....
Dulu dia pandai sangat surur Anwar bertaubat. Itu taubat, ini banggali tahu ka apa dia punya kesannya?.

Heii.. baiii, sapa ajar kau, tanya sama Saiful itu macam?. Nik Aziz suruh tanya ka? kaaa.. mana2 itu PAS punya orang suruh tanya.

Anonymous said...

Lepas ni TGNA akan mengeluarkan fatwa baru,tunggu dan lihat sahaja mesti menyokong Al-Juburi....semua yg puak dio buat semua betul...jahanam pas,.....

ClorocBleach

kairulizwan said...

Salam~

Sebagai seorang student law, saya tak nak sentuh aspek politik kat sini. student kan xboleh berpolitik. :) tp saya nak sentuh tentang soalan karpal.

saya rasa saya tau kenapa karpal tny soalan tu. ok. skrg ni karpal peguam bela. kerja peguam bela ni, dia kena wujudkan keraguan. keraguan walau sekecil mana pun tapi kalau peguam bela berjaya timbulkan, kes akan digugurkan dan yang tertuduh akan dilepas dan dibebaskan. nama standard dia ialah beyond reasonable doubt.

jd, sebab tu peguam bela ni boleh tanya soalan2 provokatif. sebab diaorang ni boleh 'letak' soalan. dlm BInya put question. Macam pendakwaraya, diaorang cuma boleh tny soalan yg mmg dah ada dalam fakta. tapi xboleh adakan soalan2 baru. kalau tak akan jadi leading question.

tp peguam bela ni, takde had utk diorang tny soalan.

dan pada pendapat aku, tujuan karpal tny pasal mandi2 semua ni sbb kalau katakan saiful jawab dia mandi, jadi nnti karpal boleh wujudkan keraguan, maknanya kalau dah mandi, macam mana DNA boleh dapat amek lagi dari dubur dia. sebab tu dia tny psal mandi, berak sumer tu..

wallahua'lam...

Anonymous said...

Terima kasih Encik Kairulizwan dengan komen anda. Hah! yang bagi komen sebelum tu apa cerita.. bagi komen berasaskan apa ya?