Saturday, May 1

Mesti Datang


3 comments:

Anonymous said...

Buat ape laungkan 1Malaysia sedangkan MELAYU rugi. Mana dia Pemimpim UMNO kata Pejuang Bangsa dengan perkara ini dicatit dalam pelembagaan UMNO begitu juga dalam Fasal 153 pelembagaan Persekutuan. Dah TAKUT nak cakap pasal HAK Melayu. Ambil contoh Selangor. Kebanyakan Pemimpim UNMO Bahagian pun sekolah tinggi dan tak ada sijil macam mana nak memperjuangkan HAK Melayu. Yang ada pun isi temolok sendiri. Macam Khir Toyo tu cakap aje TAPI masa jadi MB beri tanah pada kroni keji pegawai kerajaan. Sekarang Dtk NOR ok juga tapi Tapi nak minta maaf juga cakap pasal hak/sejarah melayu. Sekarang ni suruh/sokong Pekasa buat apa. Nak cakap pasal PAS/PKR mereka ni tak bolih harap nak perjuang MELAYU. Kementerian MECD - MELAYU di tutup takut pada MCA. Tapi MCA dah tak laku untuk mendapat undi untuk BN. Orang MELAYU sekarang ini tak nampak UMNO tolong melayu, Barisan AJK UNMO bahagian aje itu pun mesti masuk kem yang BETUL.

Sikap kebanyakan Pemimpin UNMO dah tak nampak lagi perjuang melayu melainkan cuma nak kekal dengan kuasa aje. Cina Rasa tak sokong pun beri 3juta. Ni melayu dah beri undi sampai sekarang pun tak dengar rancangan nak beri ape. Sekolah Ugama/ Surau / Jalan Kampung / Pinjaman sekolah dan perniagaan / Klinik semua ini perlu di beri bantuan dan tingkatkan kedudukan mereka TAPI masih tak dengar lagi ada rancangan untuk mereka.
Ape ape pun orang melayu dah kecewa dengan UMNO. Bukan mereka suka sangat dengan PKR/PAS tambahan pula dengan DAP. Sahingga kini Pemimpim UMNO Pusat tak buat apa apa untuk Melayu di akar umbi cuma lepaskan pada UNMO Bahagian dan Cawangan. Orang melayu dah bosan/meluat/meyampah dengan Cawangan /Bahagian perangai mereka tak berubah. Sombong, belagak asyik suruh budak suruhan dan dengar cakap budak2 tu sahingga akar umbi buat aduan dan rintihan tak selesai. Ketua dan Timbalan Ketua /Pemuda /Wanita semua ada team masing2. Kita rakyat Melayu minta pertolongan pun susah salah team dah kena black list.

Kesimpulannya jika Pemimpim diPusat tak berubah UMNO akan hancur dalam PRU akan datang.

nizam_9090 said...

Ya.. mesti datang.. dan sdr warisan2057 selaku penggerak umno bahagian Kapar haruslah membuat kajian dan tindakan kepada kekuatan UMNO disetiap cawangan dan PDM. Terbitkan kekuatan jentera ting-teng setiap PDM, skuad bertindak/pengempur, skuad pemidato setiap PDM, terbitkan juga pemikir psikologi (cyberwar) dan struktur pentadbiran(organisasi) perlu kemas...

Adalah cantik jika kesemua di atas, dapat bergerak seiring...
Ramai ahli yg masih sayang dengan UMNO tapi pemimpin perlu bertindak melampaui pemikiran ahli agar ahli dapat merasai bahawa mereka ini diperlukan....

kritikan dan teguran bukan untuk melemahkan sebaliknya memberi kekuatan untuk terus berjuang dan berjuang.... tapi harus DIINGAT bahawa ANAK TEMPATAN JANGAN DILUPAKAN.....tak kirala sebagai apa pun... ANAK TEMPATAN INI YANG DIKETEPIKAN BOLEH MENGUNDANG REBAHNYA UMNO..

FIKIR-FIKIRKAN LA...SAUDARA (WARISAN2057)

Anonymous said...

Salam,

Great speech Ezam.. tapi sepatutnya kena bagi 2 jam ezam bercakap cos mesti byk lagi yang dia boleh kupas..anyway congrate to UMNO Kapar.

Cik Moon..