Saturday, September 18

ABIM vs JIM dalam Pkr

Antara grup pro Islam yang sentiasa berperang dingin dalam Pkr adalah grup Jim dan Abim. Mereka mempunyai pengikut yang tersendiri dalam Pkr.

Jim lebih establish dalam Pkr kalau nak banding gan grup Abim yang asyik nak membodek Anwar. Antara figure2 Jim termasuk lah Zuraidah Ampang, Haniza Talha, Fauziah Kuantan, Rodziah Exco, Shaari Sungip.

Figure Abim pulak seperti Yaakub Sapari, Mustaffa Kamil Ayub, Dr Badrol Amin, Dr Md Nor Manuty, Dr Md Nur Nawawi. Abim dan Jim mempunyai rekod perkelahian yang sangat panjang, sejak tahun 80 an lagi.

Dalam Pkr mereka sentiasa mahu jatuh menjatuhkan antara satu sama lain. Jim faham, Anwar adalah bekas Presiden Abim, maka tidak hairan lah Anwar akan sentiasa menyebelahi Abim dalam banyak perkara.

Abim cenderung untuk mempertahankan Azmin. Jim tidak bersetuju dengan Azmin. Jim sedang mencari calun alternatif selain Azmin dan Zaid untuk diangkat menjadi timbalan presiden Pkr yang baru.

2 comments:

Anonymous said...

mana adaaa....

ABIM dah lama keluar beramai2 dari pkr. yg ada tu cuma seredak saja. nama dah tak laku. pas geli , umno pun meluat. last2 bertempek kat punggung anwar. baik2 tauu....

rais

C L J said...

Lawan Zaid lawan. Awak anak jantan. Wang pun ada kan ?