Monday, September 6

Ustazah Hannah Rupanya Mubaligh Kristian

ADUN Subang Jaya, Yb Hannah Yeoh telah "memenuhi undangan" Nazir dan Imam Masjid Al Falah di USJ Taipan, menghadiri dan memberikan "Tazkirah" serta menyampaikan angpow dalam satu majlis Iftar Ramadhan minggu lalu. Siapa sebenarnya Hannah Yeoh ini ?

Dia merupakan seorang Tokoh Muda kristian yang komited. Buktinya pada 4 Sep 10 @ jam 1830 - 2200, di Sunway Pyramid Convention Centre, SUNWAY, satu Program Motivasi Kristian telah diadakan.

Ia bertajuk "Change Your World - You make the Difference" anjuran Christian Creative & Music Ministry of Eagle Point Church bralamat No.2, Jln Rajawali 3, Puchong Jaya.

Hadir lebih kurang 1,400 org remaja brumur 16 - 25 tahun. Yang memberikan pengisian ceramah adalah "ustazah" Hannah Yeoh dan Edward Lee - Adun DAP Bkt Gasing.

Ternyata dalam menjalankan dakwah Kristianisasi, Hannah Yeoh lebih bijak dari Hassan Ali, Iman dan Nasir Masjid USJ Taipan. Tazkirahnya telah berjaya memecah belahkan umat Islam. Sampai bilalah, EXCO Pas, Iman Pas dan Nazir Pas ini terus ditipu dengan licik oleh Mubaligh Kristian ini !

Rakyat menunggu dengan penuh prihatin samada Hannah berjaya di Islamkan oleh Nik Aziz dan Hassan Ali atau Hannah akan mengkristiankan remaja Islam USJ Taipan ! Tahniah atas kedangkalan akal Nik Aziz, Hassan Ali dan kuncu-kuncunya.

11 comments:

Anonymous said...

ha ha ha lesen masuk masjid dah dapat, nak buat apa-apa suka pun tak pe sister sebab n.ajis bagi lesen, sure menyesal puak-puak aji pas kat surau, rupa-rupa nya aku kena tipu syarahan agama baru dema, derma tu dari kerajaan selangor ke ? tah tah derma dari tokeh babi.

takpe halalaaaaa...

Anonymous said...

Gerakan terancang puak kristian untuk meruntuhkan umat Melayu Islam. Cuba renungkan perkara berikut
1- Pengunaan Nama Allah untuk semua agama
2- Wakil Rakyat Cina DAP yang beragama Kristian datang ke surau-surau dan masjid memberi bantuan mempunyai agenda tersembunyai.
3- Memburukan kepimpinan Melayu Islam (UMNO)untuk memberi image negetif kepada Melayu Islam
4- Bendera di Indon yang di angotai oleh batak Kristian menghina Malaysia.
5- Umpanan wang ringgit sekiranya DAP ( di terajui oleh Cina kristian) dan Pakatan rakyat berjaya ke Putrajaya.

Pengaruh Cina Kristian di Malaysia semakin terasa di Malaysia sehingga Orang PAS sanggup membaca doa kesejahteraan
untuk Cina Kristian (LGE) dalam kutbah jumaat. renungkan lah ulamak Islam

Anonymous said...

Tahniah.. Ular..mak selipar tandas dah bagi lesen untuk mubaligh masuk masjid. Lepas ni jangan terkejut bila ada paderi akan bagi khutbah jumaat plak....

Anonymous said...

Apa fasal bodohnya pegawai-pegawai masjid taifan ini. Tak cukup lagi bantuan orang islam hingga masjid itu sudah jadi macam masjid madinah?

Hormatilah makmum semua. Jangan lah gadaikan Islam dengan seribu dua bantuan kafir. Jangan jadikan masjid pasar jual beli undi.

C L J said...

Perlukah kita membiarkan masa depan anak anak kita kepada percaturan politik yang merbahaya begini.

Anonymous said...

dulu kafir dibenarkan masuk masjid oleh nabi atas sebab kafir tak tau apa2 pasai islam jadi nabi berdakwah pasai islam dan kafir tersebut masuk islam... itu cite nabi... ini pulak cite babiiii.... kafir dibenarkan masuk masjid oleh ahli yg mengaku islam untuk kafir memberi dakwah, bukan ahli2 mengaku islam yg memberi dakwah... kan dah terbalik tu.. sapa yg sepatutnya memberi dakwah,,!!!??? ahli2 yg mengaku islam tu ke kafir..???? kan terbalik tu..!!

Anonymous said...

Apa yang mak cik2 tuh suka sangat ambik gambar dengan kafir tuh?

Apa yang bangga sangat?

BODOH betul.

Kalau ADUN2 pompuan PAS pegi gereja ke pegi Tokong ke, ada nyonya2 tuh nak amik gambar dengan diorang?

dubaque said...

yang aku pelik awek2 qariah dalam gambar beramai-ramai tu cam bangga giler dapat bergambar dengan kafir harbi dalam masjid...

pelik, nak tengok dalam sudut maner agaknya yang menunjukkan haq...

aku rasa diaorang rasa minah nie 5-6 kali lagi keluar masuk masjid boleh peluk islam kot...wallahhualam

Anonymous said...

orang melayu islam semakin hilang pedoman dek dibuat oleh onar parti pas yang menghalalkan cara pelik sungghuh dulu pas menentang perkara-perkara begini sekarang mereka menyokong pula..agaknaya pemimpin dan ahli pas dah hilang akal kot..eloklah tu..

siberangan said...

Dahulu kita semua tahu bahawa dipendalaman Serawak dan Sabah, juga pendalaman Semenanjung iaitu di Perak, Kedah, Pahang, Kelantan juga di Selangor, dengan peranan JAKIM kita mengujudkan Muballigh2 merentas hutan belantara semata-mata bertujuan nak mengemabngkan Islam kapada kaum2 Asli dan Bumiputera.

Disini kita menghadapi Muballigh2 Kristian yang amat kuat usaha mereka mengajar dan mendidik agama Kristian kapada gulungan Asli dan Bumiputera ini. Sahinggakan Muballigh2 Islam terpaksa lari meninggalkan perjuangan mereka. Begitulah susahnya Muballigh2 Islam ini berjuang demi Islam.

Tetapi sekarang, Hannah saorang pendakwah Kristian dengan mudah bertazkirah agama Kristiannya di Surau2 dan mesjid2 kepunyaan ugama Isla dalam negeri Selangor, negeri yang diperintah oleh PR yang Dato Hassan Ali adalah Pengerusi Hal Ehwal Ugama Islamnya, walau pun TITAH PERINTAH DYMM SULTAN SELANGOR telah mengarahkan supaya orang politik dan agama lain, apalagi Kristian, jangan menggunaan Mesjid dan Surau untuk kepentingan mereka.

Sekarang Hannah bertazkirah di Mesjid dan Surau bukan sahaja untuk tujuang politik, amat mendukacitakan dan menyedihkan lagi Hannah menggunakan Mesjid dan Surau untuk mentazkira agama Kristiannya.

Apa kerja MAIS niiiii.... dah mampus kah..?

Anonymous said...

Tak pa lah, bagi peluang kat depa, sabarlah...itu kata Tengku Abdul Laman. Melayu dah lupa, sudah banyak hak MELAYU DI RAMPAS..ni pula nak buang 30 peratus HAK MELAYU. Sokonglah, tak lama lagi Melayu duduk dalam gua. Felda dah bengerap!
Melayu nak lari kemana lagi kita jadi lu gua lah. PAS TENTU SUKA!