Monday, October 4

Azmin makin gelabah

Dia makin gelabah. Apa yang dia gelamah tu ? Sebab Zaid nak lawan presiden ?

Semalam semasa ucapan di pemilihan di cabangnya di Gombak, ahli parlimen itu sempat menyebut - " individu tersungkur di Melbourne". Dia memperli Tun M tu. Kurang ajar Azmin DAYUS.

Begitu lah hakikat akhlak pemimpin kanan pkr yang mempunyai jiwa kacau yang tidak mempunyai rasa simpati atau rasa kasihan kepada bekas Perdana Menteri yang dimasukkan ke hospital kerana demam selsema di Australia.

Azmin mungkin tidak sedar kes Afifa masih lagi dalam siasatan.

1 comment:

akmy said...

Azmin hanya bertahan dalam politik kerana rapat dengan Anwar dan berkedudukan jutawan. Tapi kalau dia teruskan nafsu serakah politiknya, lambat laun akan tersungkur, bila duit susut, sokongan pun merosot. Anwar pun telah ditinggalkan oleh kawan rakan yang hebat-hebat, yang telah berpuluh tahun bersama atas dasar perjuangan reformasi. Benarlah PKR penyudahnya hanya akan tinggal Anwar, Azizah, Azmin. Sekarang pun, PKR tiada majoriti dalam pakatan, cuma dengan taktik politik DAP "ada udang disebalik batu", Anwar dibenarkan menjadi ketua pembangkang. Anwar dan PAS hanya menjadi kaldai tunggangan kafir harbi DAP. Kaldai ini tak tahu pun yang dia telah menggadai agama dan bangsa. Kaldai seperti inilah yang pernah ditunggang oleh Lee Kuan Yew di Singapura. Bila anwar di penjarakan akibat pembelaan yang "cincai" oleh Karpal kafir harbi DAP, maka naiklah Azmin ke puncak kepimpinan PKR, yang tiada lagi kekuatan akar umbi, kerana akar semakin mengecil dan sedikit. Masa itu, untuk bersandar pun, DAP tak akan bagi atau pun dengan syarat menjual seluruhnya agama dan bangsa. Nasib baiklah DS Najib cepat memulihkan UMNO serta mendahulukan rakyat, maka terelaklah berlaku kekacauan seperti di Thailand. Perpaduan antara kaum pun semakin kuat seperti dahulu kerana majoriti rakyat sedar, isu-isu perkauman dan agama, hanya ditimbulkan oleh beberapa kerat ahli politik pembangkang, yang tidak taatkan negara atau pun "pengkhianat".