Monday, October 25

Rombakan Kabinet - siapa yang anda mahu ?

DS Najib umum Sabtu lalu semasa ucapan pengulungan perhimpunan Umno , akan ada rombakan dalam kepimpinan Umno negeri. Adalah rombakan Umno negeri sahaja atau termasuk rombakan kabinet ?

Sebelum itu semasa Taklimat Presiden DS Najib ada menyebut mengenai 4 faktor yang memungkin BN menang dalam setiap pilihanraya. 2 faktor itu adalah imej kepimpinan kerajaan pusat dan imej kepimpinan negeri.

Mengaduni 2 ucapan itu, warisan yakin akan di adakan rombakan kabinet dalam masa yang terdekat ini. Paling awal pada pertengahan bulan depan.

Siapa yang anda inginkan diucutkan jawatan ? Siapa yang anda inginkan dinaikkan pangkat ? Siapa yang anda inginkan diberikan tempat ? Jawapan nya mudah dengan satu matlamat, perubahan ini akan memberikan impak besar kepada kejayaan BN dalam PRU 13.

Siapa ? Cadangkan lah !

6 comments:

Anonymous said...

yang patut dilucutkan
1.nazri aziz-baik jadi pembangkang.
2.rosnah-lembik, tak sepadan dengan badan
3.hishamudin-gagal sama sekali.

Megat Alam Gempita said...

KJ akan jadi Menteri Belia dan Sukan! Lobi tengah kuat sekarang nih, almaklumlah jadi Ketua Pemuda tu belum lagi jadi Naib Presiden in future! Hancus or fulus?
Satu kementerian atau jabatan baru akan ditubuhkan dan dua kementerian sedia ada akan dijenamakan semula. Beberapa muka baru Senator turut akan dilantik.
Tu jer yg teman tau, wallahualam.

Anonymous said...

anak papa "Mukhriz" patut diganti mereka yang patut duduk kat posisi tu.... KJ.... Kami pemuda nak tengok ketua kami KJ jadi menteri bukan anak papa....

kingnek said...

Aku mahu Hishamudin jadi menteri hal ehwal bapok dan pondan di Malaysia dan Khairy jadi menteri bagi hal ehwal cakap tak serupa bikin. dan Rais Yatim sebagai menteri menjaga 'change of mode'

Anonymous said...

Aku paling menyampah ngan Keris Hisham.... hampeh.

Melayu Raya said...

1.Hishamuddin patut jadi menteri belia dan sukan.lembab! pendatang haram dan pelacuran makin bertambah.ISA kan mana yg celupar!
2.Timbalan Menteri Pelajaran yg juga Ketua Pemuda MCA patut tukar jadi timbalan menteri belia saja atau lucut jawatan kerana selalu pertikai perlembagaan dan hak Melayu macam Presiden dia juga.
3.Rais Yatim lebih baik jaga arkib negara saja...kerana RTM dah jadi caca marba kerana mahu tonjol 1Malaysia sangat!Sampai iklan pun lebihkan muka bukan Melayu!!cakap berpuitis saja......
4.Menteri Pelancungan patut ganti baru....Pelancung China ramai datang tapi tak mahu balik!!
5.KJ belum matang,dalam isu Pengetua dia lebih sudu dari kuah! Sokong hentam pengetua!Cakap tak serupa bikin.
6. Nazri elok jadi menteri kebajikan boleh jaga parti pembangkang sama.