Monday, October 11

Siapa lebih Rasis kalau bukan Kit Siang

Rasis: Dewan Rakyat tolak usul Kit Siang

Persidangan Dewan Rakyat hari ini menolak usul yang dikemukakan Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timur) bagi membahaskan isu seorang pengetua dari Kulaijaya, Johor dan seorang guru dari Bukit Selambau, Kedah yang didakwa mengeluarkan perkataan berbaur perkauman pada Ogos lepas.

Yang di-Pertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia menolak usul berkenaan mengikut Peraturan Mesyuarat 18(2) dengan alasan ia tidak perlu disegerakan.

"Saya difahamkan kerajaan melalui Kementerian Pelajaran dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) sudah memulakan siasatan terhadap dua penjawat awam ini, justeru itu ia tidak perlu disegerakan, usul ini ditolak melalui Peraturan Mesyuarat 18 (2)," katanya pada persidangan Dewan Rakyat, di sini, hari ini.

Komen Warisan

Lim Kit Siang adalah bapa rasis malaysia, itu semua orang tahu. Itu sebabnya kalau Dewan Rakyat nak membahaskan hal rasis, Kit Siang itu wajar dinobatkan dahulu sebagai BAPA RASIS MALAYSIA.

5 comments:

Anonymous said...

org seperti ini perlu didihalau sahaje balik...hal namawee takde plak nak usul...kalau tang melayu laju je...kalau tang bangsa cina dia...senyap terus...halau balik cina la mamat nie..hati aku pun senang...dasar kaum pendatang

Patek said...

LKS adalah barwa segala rasis di Malaysia. Dia ni betol2 pukimak haramjadah.!!!! Celaka sialan yang nak memporak perandakan Malaysia aje.

Anonymous said...

Lim Kit Siang dah lama rasis. Buktinya kalau kena pada bangsa dia cepat-cepat nak tutup. Tak kira apa parti pun asalkan bangsa dia. Inilah yang PAS patut sedar sebagai ASSOBIYAH SEJATI. jangan nak tunding jari pada UMNO saja. Bodonya PAS ...sama ngan PKR jugak.

Anonymous said...

apa pun kutukan yg kita lemparkan terhadapnya, hasilnya tuntutan bangsanya satu demi satu ditunaikan dan dilayan

Anonymous said...

bapa borek anak rintik macam kat penang....