Monday, November 1

Batu Sapi - Tangkap Kit Siang

Melihat pergerakan politik api perkauman yang cuba ditiupkan oleh Lim Kit Siang di Batu Sapi, warisan berpendapat pihak berkuasa kena bertindak tegas dan berani. Kita ada pelbagai akta pencegahan seperti ISA, Akta Hasutan, Ordinance Darurat, Akta Rahsia Rasmi, Akta Percetakan.

Bagi menjamin kerharmonian rakyat dan kemakmuran negara, apa kah pilihan yang kita ada terhadap golongan-golongan ultra perkauman dan anasir subversif ini.

Ketegasan ucapan PM dalam Perhimpunan Agung Umno minggu lalu wajar diikuti dengan tindakan berani pimpinan-pimpinan pak menteri yang mengetuai setiap agensi dan kementerian.

Rakyat benci pertumpahan darah. Rakyat benci 13 Mei. Bertindak lah sebelum terlambat. Bertindak lah sebelum nasi menjadi bubur. Tangkap Kit Siang !

3 comments:

santauangin said...

Pokoknya berani ke Menteri Keris nak buat macam tu. Kalau bangsa sendiri yang buat dan menghasut sedemikian rasa nya dah lama masuk dalam. Tapi kalau bangsa pendatang buat, pak keris dah jadi kecut telok nak lakukan.Buat lah banyak mana laporan polis pasal LIM KIT SIANG haramjadah ni, tapi akhirnya tak ada tindakan yg di ambil. Itu lah Menteri melayu, cakap berkobar kobar tapi telok kecut sokmo.

Anonymous said...

Jgn guna ISA, nanti SUHAKKAMi dan anjing PASberg buat demo 1 juta orang kat Dataran Merdeka. Baik kita guna Guantanamo, mintak izin Presiden AS. Amacam??? Payah sangat kita sumbat kat kolam IWK lah!!! aman Malaysia

Anonymous said...

warisan suruh sapa tangkap kit siang? polis? Hisham? buang masa ajer baca tulisan wairsan tentang bab inilah.... kan dah tau kit siang dan semua pemimpin PR ada kekebalan, lebih hebat dari Raja2 Melayu. Lebih hebat dari Undang2 negara! mereka boleh maki olis, maki pemimpin2 Umno, hinna raja2 dan Islam sedangkan mereka tak PERNAH kena maki, hina ataupun ditangkap... buang masalah tulis hal ini...