Friday, November 12

Tuanku murka dengan pembaziran Yayasan Selangor

Daulat Tuanku.

Warisan mendapat khabar, Tuanku Sultan Selangor amat murka dengan polisi kerajaan negeri Selangor yang membazir duit rakyat sejak beberapa tahun ini.

Dikhabarkan juga Tuanku murka dengan belanja besar sebanyak lebih RM 300,000 untuk suatu majlis makan tengahari yang dijadualkan diadakan oleh Yayasan Selangor pada hari isnin ini.

Istana melihat ini adalah pembaziran demi pembaziran yang dilakukan oleh pentadbiran Khalid Ibrahim. Inikah yang dinamakan Merakyatkan Ekonomi Rakyat yang diuar-uarkan oleh regim Khalid ini.

Pabila Institut Kemahiran Yayasan Selangor untuk orang melayu di Sabak Bernam ditutup kerana masalah kewangan, rupanya wang Yayasan Selangor sebenarnya dibazirkan untuk kroni dan rangkaian politik Pkr, Dap dan Pas. Tanah dan Bangunan Yayasan Selangor juga mulai di gadai dan dijual kepada syarikat kroni untuk kepentingan parti mereka.

Amat tepat lah tindakan Tuanku yang dikhabarkan akan membatalkan kehadiran dalam majlis jamuan makan tengahari itu. Tuanku amat prihatin dengan amanah yang diberikan oleh rakyat.

Aset tunai dan bukan tunai Yayasan Selangor adalah aset rakyat Selangor, bukannya harta emak bapa yang sedap difaraidkan sesama kroni pemimpin parti pemerintah kerajaan negeri.

3 comments:

Anonymous said...

Itulah kalau dah diberi kuasa pada pembangkang untuk mentadbir negeri Selangor ini...habis duit rakyat dikerjakan nya.Orang Melayu sendiri dah buta mata dan buta hati dek termakan dengan penipuan pembangkang yang dipelopori oleh DAP,PKR dan PAS. Betul2 naik angin kita dibuatnya apabila mendengar cerita yang amat2 membimbangkan kita semua.....

Anonymous said...

ini merupakan satu lagi pengajaran kepada rakyat selangor yang ingin membuat test market untuk membolehkan pembangkang menerajui negeri selangor. Lihat apa dah jadi sekarang..bagaimana pembaziran dan kemungkaran sedang dilakukan oleh pemipin selangor??? lu fikirla sendiri..nak try lagi..nanti dia gadaikan semua sekali kat PAP

Anonymous said...

PADA PENDAPAT AKU, DALAM POLITIK NI ,. SUKA TAK SUKA DUIT MAIN PERANAN, SOAL RASUAH ATAU TIDAK ITU CERITA LAIN, PKR KALAU TAK ADA ANUAR AKU RASA AKAN MATI PERLAHAN2 KERANA AKU YAKIN BERTAHANNYA PKR KERANA WANG ANUAR,, SEBAB ITU DIA BOLEH MAIN TUDING TUDING JE PADA AHLI PKR,,BAK KATA ORANG POLITIK WANG YANG DI SOGOK ITU ADALAH ELAUN MAKI HAMUN PADA PENGIKUT

ZAID IBRAHIM KALAU BUKAN KERANA ADA WANG, DAH LAMA MEREMPAT DALAM POLITIK..... POOOORRAAAAHHHHHHH ,,TAK DAK RASUAH KONON ... PUND** LAH PKR