Wednesday, December 29

DEMO HARAM baju merah membazir rm 265,000.00 duit rakyat

Tahniah kepada MB Khalid yang telah menyalahgunakan  wang rakyat apabila menggunakan wang lebih suku juta ringgit untuk membiayai demonstrasi haram baju merah pada awal bulan Disember lalu.

Bolehkah wang rakyat digunakan untuk biaya benda haram seperti beli 4 nombor ekor atau magnum atau toto atau demontrasi haram? Apa bezanya toto dengan demontrasi haram ? Sama kan, haram tetap haram .Yang lebih dramatik adalah ianya juga diluluskan Pegawai Kewangan Negeri, yang juga calon favorites Khalid untuk jadi SUK. Rupanya ada udang disebalik mee antara MB dengan Dato Ariff pegawai kewangan negeri ini. Dato Ariff ini main dua-dua, dengan MB lama pun di sapu, dengan MB ini pun dia kebas.

Sebelum ini ada yang mendedahkan yang pendemo ini mendapat bayaran sehingga rm300 seorang untuk berdemo, dengan pembongkaran peruntukan ini maka confim lah dakwaan blogger sebelum ini.

Demontrasi itu telah menjadikan Kuala Lumpur jam lebih 7 jam.

Manakala pelbagai kerosakan harta benda berlaku disekitar masjid negara pada hari tersebut.

Warisan tertanya-tanya kemana perginya JIHAD dan SUKARELAWAN yang selama ini dilaung-laungkan oleh pakatan. Rupanya yang dinamakan politik itu begini la resam nya, bila sudah berkuasa membalun juga pantang lalu, apa yang ada didepan mata semua nak di rembatnya untuk poket sendiri.

SPRM apa lagi, masuk lah siasat !

No comments: