Wednesday, December 15

Dony iringi anugerah tuhan ke festival Gay


Siapa dia DONY ? Pemuda istimewa saudara rapat sukma.

Dony, pemuda Indonesia, sering kali menemani Anwar ketika Penasihat Umum itu mengadakan aktiviti di Jakarta. Berpewatakan lembut, kulitnya putih, tinggi, kurus, hensem dan sekali imbas seperti Sukma Darmawan Sasmitaat Madja, bekas adik angkat Anwar yang pernah diberi bilik khas, semasa Anwar menetap di rumah kediaman peribadi di No 8, Jalan Setiamurni 1, Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Setiap kali, Anwar tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno Hatta, Jakarta, pemuda Indonesia bernama Dony itu akan menyambutnya. Dilaporkan, Dony juga akan menguruskan tempahan bilik hotel penginapan serta menjadi pengiring peribadi Anwar.

Siapakah lelaki ini ? Pegawai khas Anwar di Indonesia seperti Aasil Kazil Ahmad yang menjadi pegawai khas Anwar di Washington ?

Ketika kolumnis Tom Yam buat pertama kalinya mendedahkan nama Dony dalam tulisannya bertajuk “Rahsia Anwar suka batik Indonesia”, seorang pelayar yang menggunakan nama ‘japnapari’ memberi respon; “Donny dikatakan menemani Anwar sewaktu hadir dalam satu majlis sempena Festival Gay, Q Jakarta..”

Semasa berlangsungnya Festival Gay Indonesia di Jakarta pada 24 September hingga Oktober 2010, pada tarikh yang sama, Anwar juga turut dilaporkan berada di Jakarta. Anwar menginap Hotel Four Season berdekatan dengan salah satu daripada pusat Festival Gay di Eramus Huis.

Baca seterusnya di sini

No comments: