Sunday, December 12

Siapa yang paling suka bila Nik Aziz nazak ?

Maka memang sah Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah dimasukkan ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM). Dia ditahan di wad sejak kelmarin kerana sakit pada bahagian belakang. Namun tiada maklumat, bahagian belakang yang mana satu dia sakit.

Warisan yakin bukan sakit bahagian belakang yang anwar suka. Tak kan lah nik aziz, anwar nak balun jugak !

Menurut lapuran anak keduanya, Nik Omar, 45, berkata, doktor telah meminta bapanya supaya 'berehat' di wad selepas menghadiri temujanji untuk pemeriksaan di hospital berkenaan.

Pelik tapi benar, kenapa kenyataan ini tidak datang dari pejabat menteri besar, samada dari setiausaha sulit nya atau setiausaha politiknya ? Laihnya sangat pejabat MB Kelantan ketika berhadapan dengan krisis kepimpinan macam ini.

Pas Kelantan juga senyap. Tak buat kenyataan langsung. Sehingga kan ahli keluarga nik aziz pulak yang kena buat kenyataan. Nampak benar " something wrong somewhere ! ".

Kenapa nik aziz sakit juga perlu dibincangkan. Dia baru balik Mekah, ada yang kaitkan yang dia ada masalah di Mekah, masalah apa ? Ada juga yang kata sebab menantunya sudah dikunjungi pegawai SPRM Putrajaya, sebab itu dia jatuh sakit. Namun kedua-dua lapuran ini tak dapat disahkan.

Yang paling menarik adalah siapa yang paling suka bila dengar nik aziz sakit ? Puak-puak umno atau juak-juak Pas ? Tentu juak-juak Pas, sebab ada juga yang kepingngin nak duduk kerusi MB Kelantan, almaklumlah nik aziz dah duduk kat kerusi itu lebih 15 tahun dan menantunya sudah pulun semua.

2 comments:

Zola said...

hahaha.lahabau betul tulisan bro tang sakit belakang..sakit belakang sensitif beb kat Malaysia sekarang ni...

nuarbrahimantat said...

ANWAR BODOH!AL JUBURIN