Tuesday, December 14

Tok Guru demam dengar cerita Lee Kuan Yew

Semasa Lee Kuan Yew melawat negara ini tahun lalu, dia berjumpa dengan semua pemimpin politik termasuk nik aziz. MB kelantan itu memberikan layanan kelas pertama kepada negarawan singapura itu. Nik aziz sebut Singapura negara bersih dari rasuah, itu islamik.

Hubungan mesra LKY dan nik aziz tak berakhir di situ, Kita tentu masih ingat bagaimana nik aziz terbang ke singapura menziarahi LKY apabila LKY sakit selepas itu. Hubungan mereka bagai kenalan lama, padahal mereka baru sekali bertemu.

Kini bila nik aziz sakit terlantar di HUSM kelantan, kita tak dengar pulak LKY terbang ke KB untuk melawat nik aziz. Nyata LKY bukan hipocrate macam nik aziz yang suka menunjuk-nunjuk depan kamera.

Tapi yang lebih pedihnya adalah bila nik aziz sedang sakit ini lah wikileaks keluarkan kenyataan yang menyebut LKY pernah kata anwar memang melakukan perbuatan liwat.

Namun tentu hingga ke takat ini pejabat menteri besar kelantan akan menyorokkan cerita wikileaks dari pengetahuan nik aziz. Bahaya, kalau nik aziz tahu LKY tahu anwar memang peliwat, mahu terkejut beruk nik aziz dibuatnya yang boleh menyebabkan jantungnya berhenti berdenyut.

Tapi yang lebih menarik adalah apabila nik aziz berada pada tahap konfius tahap gaban bila akhirnya dia tahu cerita wikileaks ini. Nik aziz kena buat pula political decision samada nak percaya anwar atau percaya LKY. Mungkin dia akan terus telifon LKY bertanya secara pasti. Atau mungkin nik aziz bercakap dengan Lim Kit Siang dulu bertanya " gua ne kuan yew boleh kecek lagu tu, dema nampak dengan biji mata dema ker ?"

Atau mungkin nik aziz akan tuduh umno telah membayar kuan yew untuk buat konspirasi baru terhadap anwar, sebuah drama wikileaks kelas pertama. Kan anwar manusia anugerah tuhan untuk rakyat malaysia, sepotong ayat wan azizah tajaan Jus Tok Guru !

1 comment:

red said...

Jangan sampai Nik Ajis meliwat LKY sudeh... huhuhu