Friday, January 21

Awas - ADUN BN akan di Culik !

Hasrat pakatan selangor untuk dapat 2/3 sokongan amat licik. Mereka akan lakukan apa sahaja untuk mencapai matlamat ini. Bagi mereka dalam politik, matlamat boleh menghalalkan cara. Macam nuar lah, solat boleh membontot pun boleh !


Jumlah ADUN keseluruhannya dalam DUN Selangor ialah 56 orang. Dengan ADUN sebanyak 35 orang, berbanding BN 20 orang dan Bebas seorang, Pakatan pembangkang memerlukan 2 lagi ADUN untuk mendapat majoriti 2/3 yang diperlukan, atau mengurangkan jumlah ADUN bukan pembangkang. Amat mustahil untuk mereka mendapat sokongan dari ADUN BN. Maka strateginya ialah mengurangkan kerusi lawan.

Sebab itu teman tidak hairan apabila ADUN Pelabuhan Kelang menjadi mangsa pemecatan. Ini bermakna majoriti 2/3 yang diperlukan hanyalah 36 orang, iaitu kurang seorang. Persoalannya dari mana mereka mahu mendapat seorang lagi itu. Samada mereka beli mana-mana ADUN BN, atau mereka akan kurangkan ADUN BN pada hari persidangan.wow, logik, nanti mesti ada perkara-perkara pelik akan berlaku, dilanggar lah, di pukau lah, di culik lah. Semua nya mungkin, kerana pakatan pernah buat di Perak.

No comments: