Thursday, January 6

Tutup Kedai , Balik India - Adun Komtar

Sikap Adun pakatan sama sahaja.

Di Selangor Adun mereka derhaka kepada DYMM Sultan Selangor.

Di Pulau Pinang Adun mereka derhaka kepada rakyat.

ADUN DAP Komtar, Ng Wei Aik menghina kaum India di Pulau Pinang. Ng, yang juga setiausaha politik kepada Ketua Menteri, dalam tindakannya bersama penguatkuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) untuk menyita kedai nasi kandar dua hari lepas telah menyebut perkataan "tutup kedai, balik India" terhadap pemilik kedai itu dan beberapa pekerjanya.
 

Patutkah seorang wakil rakyat kerajaan negeri melontarkan perkataan berunsur perkauman dan bertindak kasar terhadap rakyat dan beliau tidak profesional dalam melaksanakan tugasnya.

1 comment:

Anonymous said...

mmg betul dia org ni patut balik india...mamak ni dh sombong sebenarnya..celaka org yang bagi lesen bg niaga kat dia org nie.......kerajaan lemah bagi peluang org luar bisness kat negara kita...mamak ni pengotor..cuba tgk kedai dapur dgn toilet...geli nak pakai ..pegi indonesia ada kedai mamak ke..pegi thailand ada kedai mamak ker..............itu la bodoh pemimpin BN yang mengata rakyat didahulukannnnn.PAS jgn citer la ugama pun dia leh zina kan..PKR auta lebih sebab biawak byk kat dlm tu...