Thursday, February 24

bakal Mursidul am PAS yang baru

tahniah kepada puak erdogan pas yang berjaya menempatkan Dr Wong Chin Huat sebagai bakal mursidul am pas yang baru. 

ya, seorang kristian dan pendamping DAP totok kini menjadi penasihat utama kumpulan pro nik aziz.

wong menganjurkan kepada Pas untuk survival politik Pas agar membentuk sebuah perjuangan Parti Demokrat Islam yang membawa suara konservatif. 

wong juga akui DAP akan semakin kuat dan dominan " tapi itu tak apa kerana pas boleh tumpang kekuatan dap dan boleh survive dari perjuangan dap " katanya.

dalam lain perkataan pas akan jadi parti yang akan melukut ditepi gantang dengan DAP !
apakah dia  konservatif ?  konservatif adalah perkataan Inggeris ‘ Conservative’ . Kamus DBP memberi makna  conservative  adalah ‘Kuat (cenderung) hendak mengekalkan sesuatu yang telah menjadi kelaziman atau tradisi ; tidak mudah mendorong atau menerima perubahan ( pendirian kolot) : conservativie principle – lunas fahaman tua’

wong merupakan agen anwar dalam menerap nilai pluralisme agama kedalam minda kepimpinan Pas. kadang-kadang puak ulamak dalam pas ini juga terlalu naif tentang politik moden sehingga terlupa agenda anwar dan dap yang nak ngap parti politik teras islam ini. 

1 comment:

Anonymous said...

kesian PAS masih tak nampak-nampak lagi... lain kali berdoalah agar Allah tunjukkan jalan supaya PAS tak terus sesat dihujung jalan. ini tidak... doa untuk kemusnahan bangsa yang seagama kan berdosa tu!