Friday, February 4

Kenapa Pak Menteri RTM bodoh sangat ?

Warisan mendapat sms dari seorang sahabat -

Syed Munawwar - Mlm ini,forum #bukujingga secara langsung 10 mlm, TV1 Rafizi Ramli (PR)dgn Prof Mahani (ISIS) & yb Kamalanathan (BN).

Warisan pelik kenapa RTM nak bagi iklan percuma terhadap buku jingga ? Kenapa perlu dilayan buku jingga ni ?


RTM sekadar membuka luas publisiti terhadap isu ini dan akhirnya ia akan menjadi senjata makan tuan kepada umno dan bn !

Sesuai sangat lah menteri yang banyak isu peribadi ini meletakkan jawatan kerana kalau ini cara beliau memimpin RTM maka melautlah kerja keras DS Najib PM kita.

4 comments:

Anonymous said...

Warisan, Menteri RTM ni suka menunjuk dia pandai dan intelektual sebab itu senang nampak bodoh. Sebab nya semua di buat buat untuk impress Najib bukan untuk impress rakyat. Bukan untuk rakyat yang boleh berfikir.

Jadi, Saudara warisan jangan salahkan rtm, kalau takut nak kata Perdana Menteri yang silap takut nak ubah kementerian rtm.PM tka berdaya melihat jauh bahawa kementerian RTM ini akan menghancurkan transformasi yang hanya takat cakap cakap.

Katakan saja dalam PRU 13 ni BN akan kalah pula di tempat tempat yang tak di jangka sebab media elekotinik kepunyaan kerajaan ni tidak dapat keluar dari perangkap 'gagal berubah' kerana gagal memahami cita rasa rakyat yang mahu lihat perubahan.

Bukan cakap cakap, bukan takat pantun pantun, sajak sajak dan berhibur saja. Gagal berfikir dan lihat kedahapan kerana menteri tekan pegawai pegawai yang lebih cerdik dari nya, lebih cerdik dari KSU nya dan lebih cerdik dari TKSU nya. Ini lah satu satu menteri yang tidka boleh terima ada orang lebih pandai dari dia.

Warisan , kata saja lah amat Malang sekali bila PM pun sama sama termakan bodek bodek manis. Kenapa ? Sebab apa pun pemerintah kata nak dengar pandangan rakyat, hakikat nya PM dan Menteri sukar nak terima pandangan yang tidak membodek , pedas tapi benar.

Daulah-alWatan said...

Salam,

Memang tindakan bodoh. Samalah peristiwa memancarkan Perhimpunan Agung UMNO disiarkan sepenuhnya secara terbuka melalui internet.

Nak dapat untuk secupak tapi rugi sekoyan

p/s: http://daulah-alwatan.blogspot.com

Pena Agenoz BERBISIK... said...

Salam ukhwah

Maaf PAB berkata2

Sy rasa tuan agak emosi dlm hal ini kerana apa yg PAB nampak tindakan memberi peluang kepada PR untuk berdialog ini membuka lagi pekung PR dan ternyata hari ini PR MEMANG PENIPU BESAR.

Live depan rakyat pun nak menipu!!!!

PAB hangit satu badan melihat Rafizi Jambu beri fakta....PAB rasa kalau PAB yang debat dengan dia pun dah cukup buat Rafizi lari luar negara kerana malu dimalukan oleh kemaluannya sendiri

Wassalam

Anonymous said...

Tadi baru sahaja tamatnya rancangan bicara rakyat di RTM1 yg membincangkan mengenai buku jingga. Pada saya rancangan tersebut amat berkesan sekali, dan perlu di sambung lagi dimasa hadapan untuk membogelkan program populis Pakatan Rakyat utk memancing undi rakyat. YB Hulu Selangor dan Dato' Mahani (kalau tak silap saya namanya) telah berjaya menghuraikan dgn baik program kerajaan utk membantu rakyat.