Friday, July 4

Anwar silap besar kali ini

Kesilapan Besar Anwar Ibrahim kali ini :

1. Anwar meliwat kali kedua.
2. Anwar menyorokkan dan melarikan diri dari disiasat oleh polis.
3. Anwar mencari perlindungan di Kedutaan Turki dengan alasan mendapat ugutan bunuh.
4. Anwar menafikan Saiful adalah pegawainya.
5. Anwar kemudian menyesal mengambil Saiful bekerja dengan nya.
6. Anwar tidak mahu disiasat tapi sebaliknya meminta polis memberikannya sesalinan aduan yang dibuat oleh Saiful.
7. Anwar mengaku dia pernah pergi ke Kondo yang berkenaan itu.
8. Anwar enggan menjelaskan tujuan nya pergi ke Kondo itu kecuali setelah mendapat nasihat peguam.
9. Anwar meminta campurtangan George Bush Amerika Syarikat.
10. Anwar cuba menjadikan isu peribadinya sebagai isu politik dan isu negara.
11. Isterinya yang juga presiden PKR tidak kelihatan di stadium malawati semasa anwar mempertahankan dirinya di khalayak 10,000 massa.
12. Anaknya Ahli Parlimen Lembah Pantai juga tidak kelihatan di stadium malawati semasa anwar mempertahankan dirinya di khalayak 10,000 massa.
13. Anwar mengaitkan dan memaki Tun Razak dengan perkataan " kepala hotak kerajaan bapak dia" semasa pidato berapi-api mengentam DS Najib semasa mempertahankan dirinya di khalayak 10,000 massa di stadium malawati.
14. Anwar cuba mengalihkan pandangan Rakyat dengan menyerang DS Najib.
15. Anwar mengupah Balasubramaniam untuk membuat parakuan sumpah yang pelik-pelik.
16. Anwar menganggap Rakyat mudah di perbodohkan.
17. Anwar kini sudah rosak kerana dikelilingi oleh penasihat-penasihat yang extreme sosialis seperti Syed Husin, Tian Chua dan Sivarasa Rasiah.
18. Kesilapan paling besar adalah Anwar lupa ALLAH SWT yang maha melihat, mendengar dan maha mengetahui. Anwar lupa ALLAH itu maha berkuasa.
19. Kini Anwar sangat mengelabah. Tak pernah kita lihat dia sangat panik seperti ini.
20. Airnya muka Anwar dan body languange nya sudah cukup membayangkan something wrong somewhere.

6 comments:

NazzCaveMan said...

Minta maaf, nak komen sikit. Banyak typo error. Minta lebih berhati-hati...

alang said...

pisang tak kan berbuah kali ke 2, tapi pisang yang ini pelik tapi benar. Hanya Allah yang lebih mengetahui....

hamidzun khairuddin said...

Sdr nazzcaveman,

Terima kasih kerana sudi mengingatkan saya untuk memperbaiki tinta persembahan saya. Walaupun begitu saya berpendapat dalam budaya memblog yang penting adalah 'substance' dan isu yang hendak dikongsikan. Typo error dan kesilapan teknikal wajar dibenarkan seminimanya. Bloggers wajar tidak di ladeni dengan hukum tulisan yang di ikat oleh pengkhusus mana-mana jaringan kesussasteraan.

Anonymous said...

salam sejahtera sdr.hamizun

Saya nak minta saudara untuk perjelaskan berkenaan ciri ciri pemimpin yang munafik?

hamidzun said...

sdr anonymous,

Ciri orang munafik ada dijelaskan didalam Al Quran, surah Al Munaafiquun ( Surah 63 : yang mengandungi 11 Ayat)

Sham Murad said...

Saudara Hamidzun,

Segala kesalahan dan kesilapan tidak perlu di ungkit atau di bangkitkan kerana akan mengaibkan individu tersebut. Sebenarnya kesilapan paling besar Saudara Anwar Ibrahim dalam hidupnya adalah menyertai UMNO dan semasa berada di dalam UMNO ,Saudara Anwar Ibrahim menjadi kufur nikmat. Di zaman saudara Anwar Ibrahim berada di atas tahta pemerintahan ( Timbalan Perdana Menteri ) beliau telah menzalimi manusia atau individu lain...Boleh saya katakan di sini, segala musibah yang menimpa diri beliau adalah kifarah ALLAH S.W.T. terhadap hambanya yang lupa dan lalai terhadap kebesaran ALLAH.. UMNO itu indah...tetapi pendukungnya atau ahli-ahlinya yang mengotorkan UMNO...Sekarang ini, UMNO masih tidak berubah..."SANTAN" atau perkataan yang seumpama dengannya masih bermaharajalela...( Penyokong PAS mendermakan harta untuk parti tetapi penyokong UMNO meminta derma dari parti untuk dirinya..) Pada pengamatan saya, SELANGOR negeri kelahiran saya yang telah di rampas oleh PR (Pakatan Rakyat) tidak dapat di menangi semula oleh BN (Barisan Nasional)pada PRU 13.Tambahan pula, Tan Sri Muhamad dan Dato Noh Omar telah menaburkan segala kemewahan terus kepada mereka yang tidak layak untuk menerima bantuan dan ini akan membuatkan keadaan rakyat selangor akan menjadi rakyat negeri kelantan, leka dan berangan-angan menjadi mewah oleh rezeki terpijak yang di berikan oleh kerajaan persekutuan.Saya minta Saudara sampaikan salam saya kepada Dato Abd Rahman Palil. Semoga berjaya mempertahankan jawatan Ketua Bahagian Kapar.Sekian.Wasalam.