Thursday, August 14

PKR bela Murtad


PKR semakin terserlah tidak mempertahankan Islam bila Timbalan Presiden, Syed Husin dan Ketua Penerangan Tien Chua tidak bersetuju dengan Zulkfili Nordin – MP Kulim Bandar Baru turut serta membantah forum Majlis Peguam dalam isu Artikel 121(1A) Memeluk Islam.

Kenyataan Syed Husin dan Tien Chua menolak perbuatan Zulkfili Nordin sebagai mewakili PKR dan menolak tindakan menghalang forum itu dari dilaksanakan. PKR dengan jelas mempunyai agenda yang tidak serupa dengan mereka yang hadir dalam membantah forum tersebut dan menentang forum atau diskusi dalam perbincangan isu-isu yang melibatkan Islam.

Dalam pada itu kita percaya dalam isu Inter Faith Council, PKR dan DAP yang turut menyetujui penubuhan IFC yang dibentuk khusus untuk membincangkan isu-isu dalam Islam. Keadaan ini jelas menunjukkan peranan PKR dan DAP yang tidak sealiran dengan PAS.

Hari ini Pakatan Rakyat lebih menyusahkan rakyat dengan ketidaktentuan dalam pentadbiran. Selangor hari ini kecuh dengan pengkhususan pada agenda DAP. Rakyat Melayu kini nampak jelas pegangan Pakatan Rakyat yang hanya berpaksikan kepada agenda Anwar Ibrahim dan DAP yang diwakili oleh Lim Guan Eng.

@malaysia-hariini

No comments: