Friday, February 27

Bekas MB Pas yang kemaruk Camry

Sah dia beruk dapat cincin. Itu lah ayat yang terbaik untuk Nizar, bekas MB Perak.

Semasa jadi MB dia telah salah guna kuasa dengan meluluskan kepada orang bukan Melayu tanah ' freehold' 999 tahun. Kelulusan ini bertentangan dengan Kanun Tanah Negara kerana dalam KTN hanya menyebut soal 'leasehold' 99 tahun bukan 999 tahun.

Kini lepas terlucut jawatan sebagai MB, dia terus salahguna kuasa apabila masih menggunakan kereta Camry yang dia gunakan dulu sebagai MB. Dia Adun, mana dia layak dapat kereta rasmi.

Syabas Dr Zamry, MB baru yang masih terus bersabar dengan karenah kebudak-budakan Nizar ni. Cuma ramai rakyat yang dah mula bercakap, nape Dr Zamry ni penakut sangat. Teragak-agak nak buat keputusan !

Rule by law Dr Zamry. But don't abuse the laws. Gunakan undang-undang sepenuhnya untuk orang yang sudah salah guna kuasa ini.

Rakyat naik meluat dengan perangai Nizar ni, terus lepas bebas. Dia seperti 'above the laws'. Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan segera. Jangan bila orang dah pijak kepala kita baru kita tergadah.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

kamal said...

biar kan dia pakai kereta tu..nizar ni kan orang yang tak faham bahasa...dia ingat kereta tu dia yang punya...rasa dia tak puas pakai lagi

Anonymous said...

Saya kecewa. Di saat bangsa lain henyak maruah MELAYU. Di saat bangsa lain memperbodohkan MELAYU. Menghumbankan darjat MELAYU dan Merendahkan maruah MELAYU, masih ada bangsa MELAYU sendiri yang mendewa-dewakan bangsa asing. Ada bangsa MELAYU lain yang bertepuk tangan melihat bangsanya sendiri dipermainkan. Bangkitlah MELAYU. Bersatulah MELAYU. Darah kita serupa. Agama kita sama. Lupakan sengketa politik. MELAYU mesti tetap membela MELAYU. MELAYU sendiri mengagungkan SINGH kenapa? Dia tidak kata BN celaka. Dia kata MELAYU celaka. Dia kata bapak kita celaka. Dia kata mak kita celaka...! Sebarkan... Takbir!

Anonymous said...

DS Najib kata tak sah panggil sidang tergempar DUN kerana mahkamah belum putuskan siapa MB perak sebenar. Jadi Perak la ni tak de MB la ya. Habis tu siapa yang layak panggil sidang DUN. Kalau mahkamah putuskan 2 hingga 3 tahun lagi macam mana? Nampaknya undang-undang makan tuan.
Fikirlah secara ikhlas bukan hanya setakat cari makan dan ambil kesempatan sahaja. Aku juga orang kampung, aku juga bangga dengan Ayah ku.