Thursday, February 26

TERKINI ; Pemuda Vs Singh Is King

CABAR-Naib Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin cabar Karpal Singh buktikan dakwaanya Pemuda UMNO yang terlibat hantar dua peluru kepadanya. Katanya, jika Karpal gagal buktikan ia sahkan dia pembohong. Kita tak akan minta dia mohon maaf atas tuduhan liar dan 'gila' itu, katanya.

KECOH-Sekumpulan Pemuda UMNO Selangor hari ini 'menunggu' kehadiran Karpal Singh yang menuduh Pemuda UMNO celaka semalam di Dewan Rakyat. Hasilnya berlaku sedikit kekecohan dan pertengkaran di bawah bangunan menara Parlimen. Isu tersebut terbawa di dalam Dewan Rakyat.

HASUT-Ahli MT DS Azalina sifatkan kenyataan Karpal Singh bahawa Pemuda UMNO celaka dan Singh is King dalam sidang Dewan Rakyat semalam adalah menghasut dan berbaur perkauman. Dia mahu Pemuda UMNO bertindak supaya boleh tuduh UMNO punca pergaduhan kaum pula,katanya di Kuantan hari ini.

************
Tahniah Singh kerana telah jadi Raja. Orang biasa dengan nama Rajagopal, Rajakapoor, Rajasamy. Tapi Raja Singh orang jarang dengar.

Nampaknya Karpal cuba terus berpolemik dengan khalayak melayu dalam pelbagai isu. Itu perlunya orang macam Ibrahim Ali di Parlimen. KJ, MM dan RI yang kini duduk di Parlimen atas tiket pemuda kena belajar banyak dari Ibrahim Ali.

Pemuda perlu pendekar macam Saidina Omar, barulah masyarakat Harbi dan Dzimmi Mekah dan Madinah mahu hormat. Bangunlah pemuda. Jangan terus-terusan jadi KAMBING. Kamu itu HARIMAU.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: