Wednesday, April 29

Mansor YESS BOSS bakal TKM Penang

Memang dah agak sejak beberapa minggu lalu, Anwar akan pilih dia. Dia yang dimaksudkan adalah Dr Mansor Othman. Dia calon PKR di Penanti. Lepas itu dia akan diangkat menjadi TKM Penang.

Mansor dipilih dari beberapa senarai pendek. Selain dari mansor, Sahri Bahri juga pernah disebut oleh kawan-kawan di Penang sebagai calon favorites di Penanti.

Sahri Bahri adalah bekas SUA PKR, waktu itu Anwar dalam penjara lagi. Anwar ni mana ingat jasa orang yang pernah berjasa kepada partinya. Sahri merupakan pioner PKR, dia orang Penang, dia IR, dia berakhlak baik, dia orang kuat JIM.

Apa faktornya Sahri Bahri tak terpilih? Dengarnya antara lain sebab dia orang yang terlalu berpegang kepada prinsip. Selain dari ini sebabnya dia adalah rakan baik sahabat JIM. Pengaruh JIM dikata terlalu kuat dalam PKR. Anwar kena seimbangkan antara ABIM dan JIM.

Mansor adalah sympytiser ABIM. Mansor merupakan bekas pensyarah USM. Tapi dia bukan orang Permatang Pauh. Mansor mula berkerja dengan Anwar masa Anwar jadi TPM. Waktu itu dia ambil mansor sebagai setiusaha politiknya di pejabat TPM.

Mansor ni jenis orang yang boleh di cucuk hidung, kata kawan-kawan. Dia loyalist Anwar. Dia tak berdecit dengan Anwar. Anwar perlu orang yang macam ni sebagai TKM Penang. Anwar perlu orang yang tak banyak soal dan pelaksana perintahnya.

Dan Mansor adalah jenis orang yang begitu. Dia jenis orang yang 'YESS BOSS', kata kawan-kawan lagi.

No comments: