Wednesday, April 15

YB BOGEL kekal ADUN/EXCO

"Mungkin ada adegan yang masih belum selesai", ujar seorang kawan yang memaklumkan MB Khalid akan minta Elizabeth menyambung tugasnya sebagai Exco dan Adun Negeri Selangor.

Maka berakhirlah teka-teki YB Eli @ YB Bogel. MB dah buat keputusan, dia akan minta YB BOGEL kekal ADUN dan EXCO.
Tindakan Khalid ini sekadar mengesahkan yang dia itu orang nya begitu.

Khalid PKR beza dengan Azizan Pas Kedah yang tidak berkompromi dalam menangani persoalan akhlak dan moral Adun dan EXCO nya. Bukit Selambau membuktikan ketegasan Azizan yang baik dan mahu kelihatan benar-benar baik. Bagi PAS, pemimpin adalah model dan Ikon kepada rakyat. Kalau model ini bergelumang dengan maksiat dan dosa, bagaimana dia hendak menjadi ikutan kepada rakyat.

Khalid PKR pulak tak kisah bab-bab akhlak dan moral pemimpin ni. Dia nak bezakan antara kehidupan pemimpin dengan sumbangan pemimpin. Engkau raja maksiat, engkau YB Bogel, namun kalau engkau boleh bodek Boss dan kumpulan politik Boss maka engkau akan kekal. Maknanya performance itu jauh lebih penting dari kehidupan peribadi individu yang busuk.

Ini lah beza 'values' (nilai) antara PAS dan PKR. Values bagi PKR hanya dimulut sahaja. Pemimpinnya penuh dengan kemaksiatan dan Rasuah itu tak apa. Arumugam maksiat, YB bogel maksiat, perlakuan Anwar dengan saiful juga maksiat. Yang terbaru Fairus TKM Penang pulak Rasuah.

Bak kata pepatah Inggeris - Power is corrupt. Absolute power will corrupt absolutely. Even little power have corrupt very quickly.

4 comments:

Anonymous said...

Aku harap YB Kangkang akan dapat berkhidmat dengan baik.Sempena kepulangan dia,aku nak hadiah dia sekotak kondom sebagai penghargaan jasa2 baik dia.

Z-MAY said...

besar sungguh pengorbanan yb bogel itu kepada pkr... tahniah buat yb bogel dan syabas pkr....

Cucu Tok Selampit said...

Nice write up. I have the same opinion. Not proud to be Selagoreans.

kluangman said...

Khalid belum puas dengan adegan panas !!!