Saturday, June 27

Alahai Nik Aziz Ulamak Penipu

Musyidul Am Pas, Nik Aziz berkata kenyataannya 21 Jun yang kaitkan UMNO dgn komunis Chin Peng dan ajaran sesat ayah pin hanya satu kiasan atau perumpamaan.

Nik Aziz nampaknya lebih memuliakan golongan kafirun seperti Lim Kit Siang dari Umno. Dia juga lebih memuliakan orang munafik seperti Anwar Ibrahim. Begitulah tabiat orang yang semakin kemaruk kuasa. Perjuangan Islam sudah dikesampingkan. Islam hanya sebagai topeng perjuangan.

Begitu lah politik ulamak Malaysia abad ke 21. Apabila ulamak mahu melibatkan diri dalam politik akhirnya mereka juga terjebak dengan sikap, perangai dan fe'el orang politik.

Pepatah pepatih politik ada menyebut - siakap senohong gelama ikan duri, tak cakap bohong tak boleh jadi perdana menteri. Lebih buruk lagi apabila ulamak yang membohong, ulamak yang menipu, ulamak yang putar belit.

Yang akhirnya ulamak akan digelar 'ular mamak' atau 'ular mak'. Namun stature ulamaknya itu kadang-kadang U turn temberangnya penuh antik dan klasik.

Jauhari juga yang mengenal manikam. Rakyat semakin sedar ada orang guna topeng agama untuk bergelar ulamak. Ada orang juga guna topeng ulamak untuk minta dihormati. Sehari demi sehari rakyat telah menghidu bagaimana institusi suci ulamak telah menjadi semakin rosak dek ulama yang melihat dirinya maksum seperti Rasullah.

4 comments:

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Mmg betul apa kata saudara.Si nik ajih ni perlu dihantar utk di kuarantin ke telok guatanamo.dia dilihat sdg memudaratkan rakyat Malaysia.

peraun plak.. said...

smlm komunis,ayah ping. hari ni cam namrut Peraun pulak.. pemuda.!. buat laporan lg... taktau awat ni blog manyak sunyi.. cuba tambah power sket..power root ka

PUTERI said...

Benar itu, saya harapa masyarakat makin sedar ulamak mana yg ular dan ulamak mana yg benar2 ulamak.

Silakan ;

http://puterinafisah.blogspot.com/2009/06/jenis-ulamak-manakah-ikutan-kita.html

Denone said...

Semua orang yang waras tentu boleh buat perhitungan terhadap kenyataan Tok Guru N.Ajis yang sepertimana disifatkan Dato' A.Kadir Jasin sebagai outrages (Tak masuk akal). Memang banyak yang tak masuk akal keluar dari mulut N.Ajis. Tapi masalahnya ialah penyokong-penyokong PAS yang seolah-olah dungu. Sampai bila orang Melayu PAS nak hidup dalam dunia angan-angan nak masuk syurga. Bayangkan kebodohan orang PAS yang berpandangan dengan hanya melihat gambar N.Azis pun dah dapat pahala...subhanaAllah. Ya Allah, buka la hati penyokong-penyokong PAS, sekiranya Engkau inginkan Agama mu dihormati di bumi Melayu ini.

anok kelate