Saturday, June 13

Menjelang bicara Liwat-Anwar HERO kan Chin Peng

Menjelang hari bicara liwatnya 1 Julai ini, Anwar terus bermain politik.

Kali ini Anwar mengangkat Chin Peng sebagai hero baru rakyat malaysia. Beliau berucap demikian semasa merasmikan Kongress Khas PKR di Shah Alam pagi ini.

Anwar mempersoalkan kenapa kerajaan tidak membenarkan Chin Peng kembali. Dia juga berkata Malaysia dan China dah lama berdamai tetapi kenapa Chin Peng tak dibenar kembali ke tanah airnya.

"Kita dah damai dgn kerajaan komunis China kenapa tak boleh maaf Chin Peng,"katanya lagi.

Ucapan Anwar ini adalah sebahagian usahanya untuk mengalih perhatian rakyat terhadap isu liwatnya yang akan dibicarakan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bermula dari 1 Julai depan.

Ini merupakan beberapa siri perbicaraan keterlibatan Anwar dalam dunia Liwat. Sebelum ini dia pernah didapati bersalah melakukan liwat oleh Mahkamah Tinggi bersama pasangannya Sukma Darmawan.

Menjadikan Chin Peng sebagai hero dijangka akan dapat terus mempergulakan masyarakat cina untuk menyokong Pkr dan Dap dalam pakatan rakyat yang semakin goyah.

Pas dikatakan semakin membuka jalan luas kepada Umno untuk mengadakan muzakarah antara kedua-dua parti Melayu Islam ini. Perlantikan Setiausaha Agung baru Mustapa Ali adalah petanda jelas angin pertemuan ini.

Dengan mengherokan Chin Peng, Anwar seolah-olah membakar jambatan dengan orang Melayu. Sebaliknya dia mengabadikan sebuah mahligai indah bersama orang cina.

2 comments:

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

Anwar adalah perosak negara.Lagi lama dia bebas lagi teruk kerosakkan yg akan dilakukan nya.Kita serahkan kepada Yang Maha Esa utk tentukan kelibat si Anwar ini.

Anonymous said...

anwar dah terdesak .....mcm tu la perangai org terdesak.

nasib baik la aku tak berkawan dgn dia.

Zul.