Tuesday, June 2

Pidato Dato' Onn

Kekuatan Umno dizaman awal penubuhannya adalah kehebatan pidato pimpinannya seperti Dato' Onn Jaafar.

Pendekatan ceramah-ceramah-ceramah ini lah yang dipinjam oleh Pas, Dap dan Pkr yang menjadikan rakyat celik dan akhirnya Umno pulak yang tergolek.

Pendekatan ceramah ini juga yang menjadi pendekatan Obama untuk berjaya sebagai pemimpin Amerika dengan sekelip mata.

Umno perlu kembali menganjurkan ceramah, melahirkan penceramah dan bercerita dengan rakyat dalam ceramah.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Komander Ramli said...

Don orang UMNO malas....asyik nongkrong di coffe house

Pejuang Bangsa said...

ceramah UMNO orang tidak berminat kerana gaya dan style penceramah tidak menarik ... kalau anjurkan hanya 200 org sahaja mai itupun ahli UMNO totok shj .


dlm UMNO siapa yang hebat ceramah ..boleh bilang je KJ ,Ezam,Lokman Nor Adam ,. yang lain semua ngantuk je orang mau dengar isu jasa BN dulu2 ,cerita buat pembangunan ,isu dasar kerajaan .. ceramah UMNO perlu daya penarik seperti PKR ,PAS yg hantam kerajaan dan janji2 macam2 .. itu yg buat org tertarik .

Pemuda UMNO berapa kerat yang boleh pidato dengan berani dan hebat ??? yang lain setakat ucapan rasmi mensyuarat kampung,JKKK sapa pun boleh ...

kita perlu banyakkan ceramah2 terutama negeri2 BN menjadi pembangkang ..blog2 ini hanya untuk org muda ,tetapi kita perlu jg ceramah ini untuk jelas kepada golonga veteran ..

hk said...

Tuan Ramli dan Pejuang Bangsa, ada budaya baru yang ingin dilaksanakan oleh Ketua Penerangan Umno yang baru. Kita harap budaya ini termasuk mengadakan ceramah pada setiap minggu di setiap Dun.

Bermulalah walaupun hanya dengan lima puloh atau enam puloh audien, kalau ceramah berterusan dan penceramah boleh "goreng" barulah audien akan bertambah. Sedikit-sedikit lama-lama kan jadi bukit.