Wednesday, July 8

Akhirnya Pas sujud di kaki Kit Siang
Saya ada menulis mengenai Pas, Dap dan babi punya cerita beberapa hari lalu. Rupanya cerita babi hanya sandiwara umpama ceritera bawang putih dengan bawang merah. Hari ini mereka bertemu dan bermesra. Mereka berdakap pipi. Ada yang tangkap lentok sampai sujud memohon maaf.

Belumpun kering gusi nampaknya itu sekadar lakonan murahan pemimpin Pas yang memimpin negeri Kedah. Dia ibarat ayam yang bertelor sebiji riuhnya nya sekampung, tetapi rupanya jenis takut bini. Depan bini pijak semut pun tak mati, belakang bini dia lah kasanova dialah biduan.

Rakyat melayu mengharap kerajaan kedah tegas mempertahankan Islam. Namun yang berlaku sebaliknya. Apabila sang raja rimba berziarah ke hutan, dia rupanya yang pertama cium tangan dan sujud di kaki sang raja rimba.

Apa lagi permainan untuk rakyat marhaen yang di hidang dengan pukauan pidato, tetapi rupanya sekadar peluru kapur yang di tembak. Letupnya ada tapi perginya tiada.

Tahniah tok aji Pas kerana berjaya menjadi pelakon watak hebat. Tentunya Datuk Shahrukh Khan terpesona dengan lakonan kalian yang sekadar menjual Islam untuk kepentingan tembolok yang rakus mentedarah kuasa dan harta dunia.

3 comments:

Anonymous said...

gitulah politik...apa sahaja boleh jadi...orang2 politik sekarang lebih mementingkan kedudukan masing-masing.

nak bercakap hal bangsa. tidak payahlah..matlamat menghalalkan cara.

orang politik sekarang akan berfikir begini...walaupun BN / PR menang sekali pun, ahli parlimen tetap menjadi ahli parlimen..wakil rakyat tetap menjadi wakil rakyat..

tidak rugi satu sen pun.

Gedung Akal said...

PPSMI MANSUH 2012
Walaupun dalam tempoh 3 tahun akan datang keputusan ini masih boleh DIUBAH namun keputusan hari ini adalah yang terbaik dalam sejarah pendidikan negara.
Ingatlah catatan terbaik ini akan menjadi hina dan kotor jika ada sifat dolak-dalik selepas ini. Ini amaran kepada pembuat keputusan yang ada kaitannya dengan kepentingan BAHASA DAN UMAT MELAYU -jangan main-main atau jangan berpolitik murahan. Keputusan ini adalah muktamad. Jika ini hanyalah muslihat maka Kami SEJUTA rakyat yang cintakan bahasa akan turun ke jalanan - tunggulah!
Teruskan perjuangan mendaulatkan bahasa Melayu, berjiwa besarlah, hapuskan akal dan jiwa terjajah!
ABAIKAN MAHATHIR SEKEJAP! FIKIRKAN DENGAN AKAL JERNIH!

ajijasin said...

salam...

pas itu bukan Islam
Islam itu bukan pas...

pas hanya kemaruk memburukkan orang lain terutamanya UMNO!!!
usahlah pas nak mendabik dada kononnya dia lah yang lebih Islam dari orang Islam yang lain!!!

pas hanya
mempergunakan agama Islam
sebagai topeng
menutup mukanya buruk dan busuk!!!
memakai baju Islam
menutup tubuh badannya
yang banyak kudis tokak panau
dan kurap!!!
bersuara dengan AlQuran dan Hadis menutup suaranya yang bagai keldai dan melindungi hatinya yang hitam legam busuk berulat!!!

pas lebih rela
memeluk kapir harbi lahanat daripada duduk berbincang tulus ikhlas dengan orang Islam yang kononnya tak sefahaman dengan dia!!!
bila bercakap...waahhh bukan main lagi...
gunakan terma terma Islam/Arab
kononnya nak tunjuk dia lah Islamnya!!!
musyawarah lah, muhabalah la, muqabalah lah...
akhir sekali
MUKA JADI BALAH BALAH!!!
POOOOOORRRRRAAAAAHHHHH
PIIIIIIRRRRRRAAAAAAAAAHHHHH!!!