Wednesday, July 1

Gempak Himpunan 100 ribu !

Namanya himpunan perdana 100 ribu anjuran pembangkang di Stadium Kelana Jaya malam ini untuk jelas isu kerajaan perpaduan. Tetapi paling ramai 5,000 yang hadir.

Nampaknya rakyat makin bosan dengan telatah pembangkang. Rakyat meluat dengan kumpul-kumpul dan himpun-himpun ini.

Hadir untuk berucap di himpunan tu ialah Kit Siang, Haji Hadi, Anwar dan highlightnya Nik Aziz.

Manakala Timbalan Presiden PAS Nasharudin tak hadir. Di khabarkan Ust Nasha makin bosan dengan kumpulan pro Erdogan yang menganjurkan perhimpunan ini.

Peliknya Haji Hadi baru berucap 10 minit, Dr Hatta umum Nik Aziz dicanang tokoh utama berucap di himpunan tu tak dapat datang sebab sidang DUN Kelantan.

Jadilah, Anwar kata Himpunan Perdana 100 ribu ( dihadir sekitar 5,000 ) utk tolak dakwaan media pro UMNO pembangkang berpecah dlm isu kerajaan perpaduan.

Bagi Anwar perhimpunan ini tetap berjaya walaupun yang datang 50 orang sahaja. Yang penting lawan tetap lawan, katanya lagi.

Begitulah caranya Anwar memperbodohkan rakyat. Namun rupanya ada rakyat yang benar-benar bodoh untuk terus diperbodohkan oleh pemimpin pembangkang ini.

Yang penting Anwar berpuas hati, rakyat terus diperkudakan oleh Pakatan pembangkang ini.

5 comments:

Parpu Kari said...

L AYE KE BRO, KAN AKU DAH KATA BRO, RAKYAT DAH SEMAKIN CERDIK SEKARANG NI, TETAPI TIDAK DI NAFIKAN MASIH ADA LAGI YANG SUKA JADI KUDA TUNGGANGAN ANWAR!

PADAN MUKA ANWAR!

shonzu said...

Macam mana tak ramai, Dr. Hatta tak jemput kumpulan Carburator Dung yang popular dengan lagu "Mari Nyanyi Menjilat". Kan ke tu lagu kegemaran puak Penipu Rakyat. Bila kumpulan ni tak dijemput buat persembahan, ditambah pula N.Ajis merapu tak datang, jadi tak ada hiburan la.

Cucu Tok Selampit said...

Bro Hamidzun,

Saya ada semalam dekat situ tengok gelagat-gelagat manusia yang buas dan tidak pernah puas. Sayang terlupa hendak bawa kamera. Betul cakap Bro. Tak sampai 5,000 orang yang hadir.

Anonymous said...

sebenarnya tak sampai pun 5 ribu, maklumat kata 4 ribu sahaja jauh sekali seratus ribu...saja je buat gempak tu...rakyat kini dah mula sedar kepincangan Pakatan Jahat ini

Pedang Bertuah said...

Hahahaha, you are right bro!
Gempak saja lebih... semalam aku balik opis tak jam pun jalan sebab tak ramai orang. Opis aku kat belakang stadium tu saja.
Mari ramai-ramai kita teruskan perjuangan... 1 Malaysia, mari singkirkan PR dari DUN dan Parlimen Malaysia!