Tuesday, July 28

Keluhan kakitangan kerajaan Selangor


Kes 1
Seorang par di SUK yang menelifon saya menyatakan keluh kesah nya dengan apa yang berlaku di SUK sekarang. Katanya ramai benar orang cina yang keluar masuk SUK sekarang, mereka pergi ke semua pelusuk, pejabat EXCO jangan cakap lah. Ada pejabat EXCO dah jadi macam mini China town katanya.

Kes 2
Seorang Pegawai kerajaan di SUK menelifon saya menyatakan keluh kesah nya dengan apa yang berlaku di JAIS. Dia mengadu kenapa wang zakat digunakan sewenang-wenangnya. Kenapa geng orang-orang ni teruk sangat yer.

Kes 3
Seorang penguatkuasa Majlis Perbandaran menemui saya. Dia tanya bila nak take over kerajaan negeri ni. Tak tahan lah, kata dia. Campurtangan orang politik banyak sangat sekarang, menurutnya lagi. Tangkap, lepas, tangkap, lepas, apa citer ni! Overtime dah 6 bulan tak bayar.

Kes 4
Seorang steno di pejabat Exco duduk bersembang dengan saya di sebuah kedai mamak. Dia kata dulu tak lah teruk sangat macam ni, tetapi sekarang lebih dasyhat. Dulu ada ikut prosedur juga, sekarang main hentam saja.

Kes 5
Seorang pegawai anak syarikat kerajaan negeri beritahu, boss besarnya sekarang dapat 2 orang penasihat khas CEO. Mereka bukan melayu. Elaun mereka tinggi. Mereka masuk dalam semua meting besar syarikat. Baru-baru ini 2 subsidiari syarikat tutup. 56 orang melayu diberhentikan kerja. Dia pun tengah cari kerja tempat lain, dengarnya dia dalam senarai VSS. Pelik juga yer, dulu kenapa tak macam ni, ujarnya lagi.

Jawapan saya tetap standard - cubalah sepenggal lagi kalau mampu, hanya jauhari juga yang mengenal manikam, kenal lah siapa intan siapa kaca dan siapa permata.

9 comments:

Anonymous said...

Kita tidak bolih mengeluh kerana ini adalah kejahilan kita sendiri terutama nya bangsa melayu....

kita telah membuat "A VERY EXPENSIVE EXPERIMENT " semasa PRU 12.

Kalau nak selamat ..UNDI LAH BARISAN NASIONAL (BN) DI PRU 13 YANG AKAN DATANG...

ini lah nasihat saya..

daripada: orang lama yang makan garam ketul

Anonymous said...

Salam,
Pecacai2 dan balaci2 pkr dan pas mana terima kenyataan ni. Pada aku mereka ni umpama abu lahab pd zaman jahiliah dulu, sbb kenyataan yg jelas benar didepan mata pun mereka tak mahu terima.

Anonymous said...

ORG PJ

kamu ikut suka hati main tulis aje,
bawa bukti sekali baru boleh org percaya.

samalah dgn umno/bn dulu, semua yg pergi pejabat SUK selangor tu semua kroni2 dia org.

Anonymous said...

komen tuan ada kebenaran..terutama yang nombor satu tu..sebab setiap pagi & petang semasa menghantar isteri dan mengambil isteri di SUK, memang ramai cina & india yang keluar masuk...saya tak pasti apakah urusannya..tetapi kalau semasa pemerintahan BN dulu nak tengor cina dan india pun susah kecuali di Jabatan Tanah & Galian..

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Saya juga rakyat Selangor memang terasa TERUK sangat sekarang.

SIAL Khalid Ibrahim kalau kau usik duit zakat aku untuk yang bukan Asnafnya. Aku tak halalkan dunia akhirat.

Tiap tiap tahun aku tak pernah lupa ke PZS tapi mulai tahun hadapan selagi kau yang yang MB Boneka DAP, aku tak akan bayar zakat ke PZS lagi. Aku cari sendiri mereka yang berhak. Celaka kau Khalid Ibrahim bagi muka sangat pada Cina Cina chekia..bangsat.

Sirau tengok Cina Cina dalam ADUN Selangor, dihalaunya Melayu Melayu UMNO..Ini baru Selangor bayangkan kalau mereka menguasai Parlimen Negara kita!!!

pakcik said...

itulah bro...

bila kuasa politik pergi ke tangan orang lain..

terhantuk baru tergadah..nasi menjadi bubur..bila makan sakit perut..Be*** cair...hehehe

EM said...

Jawapan saya ... Padan muka org selangor. Rasakan akibat perbuatan mereka sendiri mengizinkan pengkhianat negara memimpin. Padan muka!!!!!!!

Anonymous said...

baguslah mcm tu

kan dah nampak siapa dia racist yg sebenar2nyer.... tahniah anwar dan familimu dan tahniah MB selangor.... hidupmu senang dgn makan duit elaun YB....dgn menjahanamkan periuk nasi org melayu


ADSL2+

Arif Omar said...

cukuplah. tak cukup pun cukuplah. tak habis penggal pun dok rasanya.