Tuesday, August 4

Hassan Ali letak jawatan ?

Baru ini YB Azmin Ali mendesak agar MB Khalid Ibrahim merombak Exco kerajaan Negeri Selangor.
Ada yang melihat ini adalah usaha Azmin untuk menyelamatkan kerajaan PR yang semakin nazak.

PR nazak di Selangor kerana pelbagai skandal yang dilakukan oleh Exco-exco kerajaan negeri. Skandal sex bebas Elizabeth Wong pernah menjadi cerita hebat dipasaran politik. Ada yang kata - begini ye bulu eli.

Bagi Pas pulak, soal bulu eli tak penting. Itu sebabnya Nik Aziz telah membasuh segala dosa eli bersekedudukan dengan jejaka melayu dengan cara mengajak eli berceramah diatas pentas Pas.

Apabila cerita Ronnie Liu dibuka oleh MP Wangsa Maju, Azmin mula terbeliak mata.
MP PKR Wangsa Maju Wee Choo Keong buat bising pasal hal gangster. Wee kata ada Exco yang menjadi tali barut gangster di selangor. Wee buktikan Exco ini pernah membenarkan pejabatnya menjadi markas gerakan underworld ini.

Azmin bijak bertindak di masa yang tepat. Dia minta Khalid rombak saja Exco ini. Azmin telah menghidu sesuatu yang luar biasa akan berlaku. Disini lah masanya misteri pembunuhan Teo berlaku. Rupanya Teo adalah back room boy Ronnie dalam rangkaian underworld Ronnie dan Dap.

Semuanya telah terbongkar sekarang. Kebenaran semakin nyata. Kebenaran cuba disorokkan oleh Dap bagi kepentingan Ronnie, Terressa kok dan Ean.

Terbaru hari ini PAS Sgor desak Exco Ronnie Liu digugurkan. Menurut sumber ada Exco Pas yang sudah tak tahan sangat dengan perangai Ronnie Boss. Exco Pas ini beri amaran kalau Ronnie tak digugurkan, dia (Exco Pas) ini akan meletakkan semua jawatan politik.

Dah sedar agaknya Exco Pas ini. Elok lah kalau dah sedar, cepat-cepatlah bertaubat. Mungkin dia dah terima petunjuk Allah yang Esa.

Namun kenapa yer Exco Pas ni nak letak jawatan? Siapkah dia? Bermula dengan huruf H. Dengarnya juga dia telah menemui beberapa orang yang rapat dengan pimpinan utama Umno. Nak berunding lompat parti kot!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

yopman said...

Salam sejahtera,
Dalam politik semua itu tidak mustahil. Ertinya adalah tidak mustahil jika Dato' Hassan Ali letak jawatan Exconya dan keluar PAS.
Lepas keluar Pas lompat masuk BN jadi pembangkang di Selangor buat sementara.
Dalam politik semuanya boleh runding dan boleh bincang. Semuanya berstrategi dan bermuslihat.

Anonymous said...

wayang ....wayanggg.... tak do sapa yg hinggin negokkk....

jiwakita said...

salam....

Dengan semangat istikomah dan tawwadok,tunjukkan kebenaran dan
kekuatan PAS Selangor ini dengan
istiharkan sahaja keluar dari
PAKATAN RAKYAT dan membentuk
kerjasama dan tubuhkan kerajaan
perpaduan dengan UMNO/BN....(sbg model/contoh)...

UMNO kenalah tunjukkan keikhlasan
dengan melantik DR H sebagai MB
Selangor...

kalau ini tak terjadi....
Tunggulah PRU13 nanti...Parti2
bertanding secara gentleman...

pb said...

GOOD JOB. Berita yg dtungu2.. BARU HASAN ALI TAU. DAP 2.5 X 'kau2' dari MCA. 4.5 X DEGIL dari GERAKAN. 9.9 X 'kruk' dr MIC . SILAP2 HASAN ali mati kena campak kat kem motivasi dia..jaga2 datok..saya peminat tuan era ehwal islam. tuan msk pas. sy jg sokong pas. dah 1 thn kena sokong umno blk . nabi pun pesan dtg 2mudarat pilihla yg kurang mudarat. maybe dato blh jd icon agama yg baru dlm bn.tp atlest dato ada stand.!

Rizal said...

Salam Bro Hamizun...
dalam keadaan umat islam melayu kite sedang mengalami perpecahan oleh fahaman politik, aku rase baik kite hayati dan pikir2 kan pesanan Rasulullah S.A.W dalam khutbah terakhir Baginda. Aku cube post semue isi kandungan khutbah tu tapi tak leh masuk. walau cam ne pon aku nak highlight kan yang ni.........

Antare isi khutbah Baginda,
........Semua orang mukmin adalah bersaudara, oleh itu tidak halal bagi seorang muslim mengmbil harta orang lain kecuali setelah mendapat kebenaran daripada tuannya.
Jangan kamu kembali menjadi kafir selepas pemergianku, di mana sebahagian daripada kamu memerangi sebahagian yang lain. Aku telah tinggalkan untuk kamu suatu panduan, jika kamu berpegang teguh dengan ajarannya, maka kamu tidak akan sesat selama-lamanya; kitab Allah dan sunnah Nabi-Nya........

KALAU SALAH SILE TEGUR.
aku ni bkn nye dalam sgt ilmu agame tp sekadar utk ingat mengingati je...

Anonymous said...

Dia tak boleh buat demikian.
Pangkat dan kuasa itu sangat bermakna unutuk dia.

Tapi, kacau dan tak ikut undang-undang adalah wajar bagi dia.

Bodoh punya pemimpin.

Tak faham Rukun Negara.

Setiap kali dia heboh di kalangan awam, dia hanya showcase dia punya stupidity.

He cannot be compared with more rational people like Tok Guru and Khalid Samad.

Apa guna perpura-pura alim when you tak faham undang-undang yang sedia ada dari zaman pencabut gigi?