Wednesday, August 19

Permatang Pasir makin Rancak

Permatang Pasir semakin rancak dengan serangan ke dua-dua pihak. Nampaknya Pas tidak kesaorangan dalam berkempen. PKR sudah menjadi "cheer leader" kepada Pas.

Itu sebabnya GOBI naik miang di permatang pasir. Itu juga sebabnya Hassan Ali tunduk patuth kepada perintah Khalid Ibrahim dalam isu beer.

Apa pun tahniah kepada Hassan Ali kerana semakin dikenali sebagai TAUKE BEER di selangor. Rakyat teringin juga nak tahu dia dapat berape persen sebagai broker BEER di Shah Alam.

Dapatkan info permatang pasir di permatangpasir2009.blogspot.com.

3 comments:

Media Cyber said...

pilihanraya sekarang tak seronok dah ..

dulu calon2 bertanding sampai ada 5 calon iaitu bn, pas, pkr, dap & bebas. bila dah ada pakatan rosak nie... jadi macam tak meriah dah pilihanraya..

PUTRAKENCANA said...

Sedihnya teman mendengarnya :

Pakatan pembangkang tidak hormat Islam, Agong

KUALA LUMPUR 18 Ogos - Keputusan kerajaan negeri Selangor meluluskan pembinaan kuil Hindu di Seksyen 23, Shah Alam, yang majoritinya dihuni penduduk Islam menunjukkan pembangkang tidak menghormati Islam sebagai agama rasmi dan Yang di-Pertuan Agong sebagai ketua agama Islam.

Ketua Umum Badan Bertindak Perpaduan Melayu (BBPM), Osman Abu Bakar mendakwa, keputusan itu juga menunjukkan kerajaan pakatan pembangkang lebih mementingkan golongan minoriti daripada perasaan umat Islam yang telah lama menetap di situ.

''Islam sebagai agama rasmi tidak dipandang oleh kerajaan negeri semasa meluluskan pembinaan kuil.

''Pada saya, ini satu keputusan melampau kerana perasaan umat Islam di Seksyen 23 langsung tidak dipeduli hanya kerana mahu meraih sokongan kaum India," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini semalam.

Beliau mengulas keputusan kerajaan negeri Selangor yang meluluskan pembinaan kuil di tapak seluas 0.2 hektar sehingga menimbulkan kemarahan penduduk Islam kerana seksyen 23 hanya dihuni 40 masyarakat India berbanding 75 peratus masyarakat Islam.

Kelmarin, 200 penduduk Islam mengadakan bantahan di tapak kuil berkenaan dan mendesak kerajaan negeri segera membatalkan pembinaan rumah ibadat tersebut.

Semalam, kumpulan penduduk Islam memberi amaran, mereka akan melancarkan bantahan besar-besaran sekiranya kerajaan negeri tetap meneruskan keputusan membina kuil berhampiran kediaman mereka.

Mengulas lanjut, Osman memberitahu, BBPM sedia berada di barisan depan bersama-sama penduduk demi mempertahankan Islam.

''Biar kami yang berjuang dan berada di barisan depan demi agama. Kami pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bukan seperti pemimpin Islam dalam kerajaan pakatan pembangkang yang hanya menjadi kuda tunggangan," tegasnya.

Malah tambahnya, jika kerajaan negeri tetap berdegil, beliau dan beberapa NGO Melayu lain akan mendesak supaya masjid dibina di Batu Caves.

Sementara itu, Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali menyelar sikap pemimpin Islam pakatan pembangkang yang sanggup menggadaikan agama demi menjaga undi masyarakat bukan Melayu.

Katanya, nasib orang Melayu dan agama Islam semakin tidak terbela walaupun merupakan penduduk majoriti di negara ini.

''Kebebasan beragama bukan bermaksud mereka bebas untuk membina kuil di mana sahaja dan tiada sebab untuk membina sebuah kuil di kawasan majoriti penduduk Islam.

''Ini hanya akan menimbulkan persengketaan dan akhirnya negara kucar-kacir. Anehnya kerajaan negeri buta dalam menilai perkara ini," ujarnya.

Sehubungan itu, Ibrahim memberi amaran kepada masyarakat bukan Islam dan kerajaan pakatan pembangkang supaya berhenti mencabar kesabaran umat Islam dan Melayu.

Jelasnya, masyarakat Islam akan bangkit menentang jika agama suci itu tidak dihormati.

YANG GAMBI said...

Salam,

PAS sudah tunduk kepada Anwar, Anwar pula terlalu tunduk dengan DAP begitulah seterusnya.

Nik Aziz banyak belajar dari Anwar,sebab itu dia bercakap cara Anwar bukan cara seorang ulama sebenar.....