Sunday, August 2

Post Demo

Dalam PC lepas rasmi UMNO Pagoh, PM serah pada polis nak ambil tindakan atau tak keatas peserta demo ISA.

63 masih ditahan manakala 526 telah dibebaskan.

Yang paling rugi dalam demonstrasi semalam adalah peniaga-peniaga. Banyak kedai di jalan TAR ditutup. Manakala 3 kompleks perniagaan tutup.

Yang rugi adalah mereka yang ditangkap oleh pasukan keselamatan. Mereka akan disiasat oleh polis. Mereka akan dihadapkan ke mahkamah. Mereka akan turun naik mahkamah. Kalau mereka kakitangan kerajaan tentunya mereka akan kehilangan pekerjaan kalau mereka disabitkan oleh mahkamah dan dipenjarakan.

Namun begitu yang syok adalah pemimpin-pemimpin mereka. Pemimpin telah berjaya mempergunakan rakyat untuk kepentingan politik mereka.

Yang untung juga adalah PAS dan yang rugi juga adalah melayu yang diperkudakan, berarak di jalanan. Tidak ramai orang cina yang turut serta. Orang cina menjadi jeneral besar di atas kebodohan pemimpin melayu dan pengikutnya.

Tahniah Pas atas pencapaian ini. Melayu telah diperbodohkan seperti mana orang Arab diperbodohkan dan diperkudakan oleh orang Yahudi.

1 comment:

Anonymous said...

kalau dengan puak bulan ni..aku dah give-up...bodoh dah ke tahap tak boleh repair dah..kecuali ada pemimpin islam yang betoi-betoi ada otak punya..insya'allh depa ok