Saturday, August 1

Nik Aziz merah padam

Berbeza dengan Pak Lah yang takut dengan pemimpin pembangkang, hari ini DS Najib berdepan terus dengan Nik Aziz.

Nik Aziz yang turut sambut ketibaan PM di Kota Baru pagi tadi telah kena sound direct. DS Najib minta beliau jaga perasaan orang UMNO jika mahu bentuk kerjasama kerajaan negeri dan pusat.

Kenyataan PM minta Nik Aziz jaga perasaan orang UMNO tu sampai secara terus padanya ketika MB tu sambutnya di Lapangan Terbang Kota Bharu. Nik Aziz merah padam bila berdepan dengan PM baru ni.

Untuk rekod Nik Aziz adalah pemimpin Pas yang paling banyak bermain politik sehingga mempermainkan Islam untuk kepentingan politiknya. Umno sentiasa menjadi 'punching box' Nik Aziz acap kali. Yang terbaru minggu lepas dia sebut - pergi jahanam Umno.

Umno hampir-hampir menang di kubu Pas Manik Urai dalam Pilihan raya kecil yang lepas. Keangkuhan Nik Aziz menjadi api dalam sekam politik Pas.

6 comments:

Anonymous said...

Nik Aziz perlu di ajar supaya jangan biadap kepada Melayu. Jangan fikir ulama boleh cakap ikut nafsu syaitan hingga apa yang Nik Aziz cakap semua betul. Kerana mulut badan binasa, kerana Nik Aziz, PAS adalah sebuah Parti Angkatan Sial

Anonymous said...

itu lah pemimpin yang bagus, straight to the point" itu lah sikap pemimpin yang kita mahu. Tun M dulu pun cam tu. sebab tu orang tak berani nak kuang hajo cam skg..

Hidup Najib.. Hidup Melayu.. Hidup UMNO.

Anonymous said...

salam,

alahai! keciannya nik aziq. tua-tuapun kena sound lagi. direct pulak tu.

Anonymous said...

aku dengar najib tunjal pala nik aziz betul ka...? lepas tu nik aziz tak berkutik.

bila najib blah saja, press pi serbu nik aziz....nik aziz cakap ....jgn kacau saya, saya tak kacau org kalau org tak kacau saya...

hahaha....typical gangster k'tan. gedeba diblakang didepan menikus.

rahim

Jeffry said...

SLM BRO...TAU PULAK SI KENIT TU DGR CKP?..TP AKU RASA DIA DGR GITU JEK..MASUK TINGER KANAN KUAR LUBANG BONTOT! SUSAH LA NK PGANG CKP SI KENIT TUH! KEHKEHKEH

kluangman said...

Secara kiasannya (pinjam bahasa Nik Aziz) - dia nak ludah ke muka Najib tapi tertampal balik ke mukanya.

Tapi masih nak nenegak benang yang basah bila kata - jangan kacau saya, saya tak suka kacau orang kalau orang tak kacau saya -

Tapi setakat ni, belum ada pemimpin UMNO kata pergi jahanam dengan PAS, pergi jahanam dengan PKR, pergi jahanam dengan DAP malah terus menyeru kebaikan untuk bekerjasama dengan PAS atas dasar Melayu dan Islam.

Ciri ciri yang mengaku dirinya ulamak dan digelar ulamak sudah terhakis dan tersasar, menyimpang jauh.