Thursday, August 6

PRK Permatang Pasir di bulan Puasa

SPR akan membuat sidang akhbar jam 11 pagi Isnin 10 Ogos untuk umum tarikh PRK Permatang Pasir. Pengerusinya TS Aziz Yusof beritahu demikian ketika dihubungi.

Maknanya kemungkinan besar PRK Permatang Pasir akan diadakan dalam bulan puasa nampaknya. Bulan Ramadhan adalah bulan beribadah, bukan bulan caci maki seperti yang biasa Pas buat dalam setiap ceramah menjelang mana-mana pilihanraya.

Dalam kem BN pulak nampaknya untuk menang sangat nipis. Umum tahu di Permatang Pauh tu adalah 4 kem. Ada kem KB, TKB, KP dan bekas KB. Umno tetap umno, bila nak jadi calon mesti berebut. Ditambah pulak dengan kepimpinan Ketua Bahagian yang lemah, tentunya sangat sukar nak memanjat gunung yang tinggi ini.

Be realistik lah, selagi pemimpin Umno bahagian bergaduh sesama sendiri selagi itu lah nak menang pilihanraya sangat sukar. Apatah lagi Permatang Pauh, ketua Umno caw boleh dibeli oleh Anwar, seperti dalam PRK Permatang Pauh yang lalu.

Wang sudah tentunya dicurahkan berjuta-juta dari mana-mana parti yang bertanding. Samada BN ke, Pas ke, PKR ke, Dap ke semuanya dah berkereta mers atau harrier sekarang. Kemewahan sekarang bukan kepada Umno saja, nampaknya kereta dan bodyguard Anwar lebih hebat dan lebih caggih dari yang dimiliki oleh menteri-menteri. Siapa sponsor yer? Tentunya tokey-tokey besar? Tokey yang macam mana? Itu kena tanya Ronnie Liu !

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Anonymous said...

Ulasan yang tepat tentang 4 kem UMNO di P Pauh

Jeffry said...

SLM BRO..BIASAK LA SPONSER DR LUAR DLM DTG MENCURAH2 MCM AIR BEER JATUH TEGOLEK DR LORI BROO..DIORANG NI BYK 'KONEK'SYEN!..SB TU AL JUBORINK SNANG2 DPT HIRE PENGAWAL "ANU"GARD DIA KEHKEHKEH