Monday, November 2

Nizar Edan : Dr Asri di perangkap JAIS

35 penguatkuasa JAIS kini dalam proses utk tahan bekas Mufti Perlis Dr Asri selepas beri ceramah di sebuah banglo Taman Ukay Hulu Kelang.

Khabarnya ada orang yang sudah panas bontot dengan ceramah agama yang disampaikan oleh Dr Asri dan dia arahkan JAIS tahan pendakwah bebas itu.

Sementara itu tuan rumah dan tetamu sedang berunding dgn penguatkuasa JAIS agar jangan tahan Dr Asri yang kelihatan tenang.

Selang 15 minit kemudian sekumpulan polis dari Ampang tiba dan berunding dengan penguatkuasa JAIS dan tuan rumah berhubung tindakan nak tahan Dr Asri.

Ikut kata anak tuan rumah, penguatkuasa JAIS beri alasan hendak tahan Dr Asri kerana memberi ceramah di banglo itu tanpa tauliah dpd JAIS.

Terperanjat pulak tuan rumah, sejak bila JAIS beriya-iya nak tahan pendakwah macam Dr Asri. Sebelum ini kenapa tak tahan politician Pas yang bagi ceramah tanpa permit dan tauliah. Yang baca khutbah jumaat tanpa tauliah pun JAIS tengok dengan mata sebelah.

Kenapa setelah Dr Asri di undang menjadi pengerusi YADIM, baru sebok JAIS nak buat kerja? Mungkin ada udang disebalik kerja keras JAIS ini. Pas yang dikuasai JAIS mungkin bimbang kepimpinan Dr Asri yang bakal ketuai YADIM akan melemahkan pengaruh Pas dikalangan umat melayu.

Sehingga berita ini ditulis, perundingan masih berlangsung. Pegawai JAIS kelihatan berkali-kali menghubungi boss besar nya.

Drama itu berakhir apabila Dr Asri dibawa ke Balai Polis Hulu Kelang untuk diambil keterangan.

4 comments:

GOMO said...

salam. ini satu tindakan yang kurang ajar. bangsat punya pakatan haram selangor. apa pun kita kena lawan depa ni sampai lumat.

Anonymous said...

SOkong JAIS

amieieda said...

mohon update berita terbaru

jiwakita said...

salam.....

DR AZRI DIPERANGKAP!...pada masa yg sama
pihak tertentu itu ingin mencari keuntungan politik dengan mendekati
dan memberi personal support lebih
cepat dari orang lain...

Pagi ini cuba risik di Mah. Syariah Gombak
pihak siapa yg lebih ramai memberi sokongan..

adakah benar 'cara' mereka ada udang disebaliknya mee?