Monday, November 23

Nizar Edan - Gelembong politik Pas

Akhirnya..Nik Aziz hari ini arah menantunya, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman letak jawatan sebagai Ketua Ekskutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan. Dia ada banyak ayam sabung.

Semalam pulak Nik Aziz mempertahankan ayam sabung. Apabila ayam sabung nak berhenti beradu, tuan nya jadi kalut dan hentak-hentak kaki menandakan jangan berhenti bersabung.

Setelah berita Husam nak berhenti Exco dan letak jawatan parti dilapurkan akhbar perdana, Tuannya Nik Aziz menafikan berita itu. Entah apa yang membuatkan Nik Aziz menafikan berita itu. Sepatutnya orang yang nak berhenti menafikan pemberhentiannya.

Namun dalam kes Husam, dia insan yang terlalu istimewa. Musyidul am Pas dan Mb Pas terpaksa buat pemberitahuan menafikan berita itu. Siapa yang istimewa sekarang ? Siapa yang ada kuasa sekarang ? Siapa yang arahkan siapa sekarang ? Husam atau Nik Aziz ?

Sementara ada pemimpin Pas yang tersenyum membaca lapuran akhbar semalam, rupanya mereka tersilap. Tok guru pulak yang tarik 'hand break' untuk ayam sabung. Kita boleh mengagak Nik Aziz sebenarnya ada agenda yang lebih besar untuk Husam.

Ariffahmi atau Husam harus menjadi barang ganti cerita Haji Rasuah boss nya. Ya, sekarang sudah terjawab.

No comments: