Monday, December 21

Dewan Pemuda PAS hilang TELOR

Menantu Menteri Besar Kelantan, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman mengecam sambil menolak desakan Pemuda PAS negeri itu agar beliau melepaskan jawatan Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) dengan segera, bukannya Mac depan.

Ariffahmi menegaskan keputusan untuk meninggalkan PMBK susulan memberi tiga bulan notis berkuat kuasa 24 Dis ini adalah kekal.

Sehubungan itu beliau menyifatkan kenyataan yang telah dikeluarkan oleh pimpinan Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) sebagai satu tindakan tidak bijak dengan menggunakan media.

Ariffahmi mengulas laporan hari ini bahawa Dewan Pemuda PAS Kelantan akan mengadakan mesyuarat esok bagi membincangkan cadangan mendesak Ariffahmi meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif PMBK lebih awal tanpa menunggu Mac depan.

Sebelum itu jelasnya, pihaknya akan memanggil menantu Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat itu untuk kali kedua dalam tempoh terdekat bagi mendapatkan penjelasan berhubung peletakan jawatannya itu.

Sebelum ini Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar juga meminta Ariffahmi agar melepaskan jawatannya dengan segera tanpa menunggu sehingga Mac depan.

sumber : http://www.themalaysianinsider.com/nya

8 comments:

samarindaprojekgagal said...

or lg kj tp kali ni versi pas..duan2 anak menantu, dua2 pelahap dan dua2 cekap amik kesempatan cuma yg beza perangai bini masing2 jah..bini kj lebe pandai bawa diri berbanding sekor lg nih..

C L J said...

Dulu UMNO boleh buat terhadap Pak Lah mengenai jawatan tertinggi negara dan lebih sofistikated lagi. Tak kan lah untuk jawatan sekecil itu PAS tak leh buat. Kalau ada telor laaaa.

Rhino Rin said...

"Dewan Pemuda PAS hilang TELOR"???

Cuba cari. Dah menetas lalu terbang kot?

Jangan-jangan memang tak bertelor kot? Jenis beranak.

Tapi apa binatang yang bertelor dan beranak?

Anonymous said...

...hua hahahahaha..tak usahlah Dewan Pemuda PAS dok sibuk hal menantu TGNA tu..berilah peluang terakhir dia cari duit lebih sikit sebelum pergi..dia pun nak makan dan jaga anak bini..lebih baik Ketua Penerangan Pemuda PAS Kelantan tu selesaikan dulu kes kahwin lari dengan isteri ke 2 tu..ingatkan hanya pemuda Lombok saja buat kerja macam ni..rupa-rupanya Pemuda PAS lagi teruk, tak cukup seorang bini, wat lari anak dara orang pula..baso puak kuat nafsu..cakap ugama kalahkan nabi-nabi tapi perangai macam b..i

Warisan said...

Pemuda Pas hilang Telor dan Macam Ayam Berak Kapor... "Take Beer" dah...

Kalau BN yang buat... kroni... rasuah... zalim.... haram...

Kalau liPAS yang buat... kroni halal... anugerah... kebajikan... haramjadah.

Dasar "Ketuanan PAS, Ketuanan Buddha"

jiwakita said...

salam....

Bukan hilang telor..memang takdak telor...
meeting kensel dah!

Anonymous said...

semoga tahun baru mendamaikan puak bn dan pas....................

Anonymous said...

ceriakan tahun baru anda........... ii semua penyakit hati.....................